Pek çok kişi mutfaklarda hijyene önem verir.
Fakat farkında olmadan da hijyen hataları yapar.
Bunlardan biri de Tahta kaşıklar.
Tahta kaşıklar yemekte koku ve tat farkı oluşturmaması ve sağlıklı olmaları nedeniyle mutfaklarda yer alıyor.
Tahta kaşıklarda yapılan büyük hata sağlığınızı tehlike altına sokuyor.
İşte tüm detaylar…
Taht kaşıklarda yapılan en büyük hata kaşıkları bulaşık makinesinde yıkamak.
Bulaşık makinesi içerisinde yüksek ısı ve ağır kimyasallar ile yıkanan tahta kaşıklar mikrop biriktiriyor.
Yüksek ısının çatlattığı ve pürüzlü hale getirdiği tahta kaşıklarda bakteri oluşumuna neden oluyor.
Bundan dolayı makinelerde tahta kaşıklarını yıkamayın.
Kaşıkları el yordamıyla bir sabun ile köpürtüp temizleyebilirsiniz. Bu teknik ile hem yapısında hem de kimyasal maddeler kaşıkta olmayacak.
Tahta kaşıkları 1 gece bir kap beyaz sirkenin içerisinde bekleterek, temizleyebilirsiniz.
Son olarak tahta kaşıkları karbonat ile ovalayabilirsiniz. Bu yöntemle karbonat kirleri söküp atacak.