Herkesin bir fikri var ama bilgisi olan yok

Herkesin bir  fikri var ama bilgisi olan yok

Sivas’ta Gürün ilçesine bağlı mağara köyü son günlerde dikkatleri üzerine çekiyor. Binlerce yıllık olduğu düşünülen kaya ve üzerine resmedilen motifler gündem yarattı.

Söz konusu kayaların üzerinde yer alan ve mağaranın girişine konumlandırılan geyik ve sıralı insan figürlerini kimin ne zaman çizdiği merak konusu olurken köy sakinlerinin talebi ise bu çizimlerin incelenerek gizeminin çözülüp turizme kazandırılması yönünde.

HANGİ ZAMANA AİT OLDUĞU BİLİNMİYOR

Mağara köyü muhtarı Ali Karadeniz mağarada yer alan figürlerin tam olarak ne zamana ait olduğunu bilmediklerini belirtirken eski zamanlara ait olduğunun da vurgusunu yaptı.

gizm.jpg

Karadeniz,“Burada bir yaşanmışlık olmuş. Sıralı insan ve hayvan geçişleri var. Geyik var, at motifi var. Mağaranın üst tarafında odalar var” dedi.

''MABET OLDUĞUNA DAİR SÖYLENTİLER VAR''

Alanında yer alan motifler bölgenin gizli bir muhabbet olarak kullanıldığını da düşündürüyor köy sakinlerinden Hasan konuyla ilgili görüşlerini, “Hangi döneme ait olduğunu tam bilmiyoruz ama Hristiyanlığın ilk dönemlerine ait işaretler var. Hristiyanlığın Roma baskısı altında olduğu döneme dair söylentiler var. O dönemlerde gizlice kullanılan bir mabet olduğuna dair motifler bulunuyor." şeklinde dile getiriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.