Hibe sözleşmeleri imzalanmaya başlandı

Hibe sözleşmeleri imzalanmaya başlandı

Samsun’da tarıma dayalı ekonomik yatırımları teşvik etmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen projeler kapsamında önemli adımlar atıldı.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Destekleri Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar Projesi, başarılı başvuruları değerlendirerek hibe sözleşmeleri imzalamaya başladı.

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam’ın katılımıyla gerçekleşen imza töreninde, projelerin önemine vurgu yapıldı. Sağlam, “Bu yıl kırsal kalkınma destekleri kapsamında toplam 95 adet proje, bakanlığımızca hibe desteğine alındı. Bu projelerin toplam yatırım değeri yaklaşık 168 milyon TL olup, yatırımcılarımıza 79 milyon TL hibe ödemesi yapılacak” dedi.

Özellikle Bafra ilçesinden yapılan önemli yatırımlara değinen Sağlam, “Bafra ilçemizden pirinç işleme fabrikasının 10 milyon TL ve çeltik modernizasyonu ve inovasyon projesinin 10 milyon TL toplam yatırım tutarına sahip projeleri için ilk hibe sözleşmelerini imzaladık” şeklinde konuştu.

Sağlam, kırsal kalkınmanın tarımsal ürünlerin yerel pazarlarda değerlendirilmesi ve katma değerli ürünlere dönüştürülmesi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Tarımsal sanayimizi ve üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. İlimizde bugüne kadar hibe programları ile desteklediğimiz 186 adet tarımsal sanayi tesisi projemiz büyük bir değer taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.