Hobi olarak başladı, bir servet kazandı: Yurt dışına dahi açıldı

Hobi olarak başladı, bir servet kazandı: Yurt dışına dahi açıldı

Ev hanımı Yaprak Yıldız, hobi olarak ördüğü ürünleri yurt dışına dahi satmaya başladı.

İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde hayatını sürdüren ev hanımı Yaprak Yıldız, annesini örnek alarak başladığı örgü işini ilerletti.

aw227638-01.jpg

Yıldız, ördüğü hırka, patik ve babet gibi ürünleri internet üzerinden satmaya başladı.

aw227638-02.jpg

Türkiye'nin her noktasına sipariş ulaştırdığını belirten Yıldız, ABD ve Bulgaristan gibi ülkelerden satış taptığını dile getirdi.

aw227638-09.jpg

İnsanlardan eleştiri aldığını ifade eden Yıldız, ancak eşinin de desteğiyle işini severek yapmayı sürdürdüğünü kaydetti.

aw227638-05.jpg

Kadın Emeği Pazarı'na da gittiğini ve orada bulunan kadın emekçilere destek verdiğini aktaran Yıldız, kadınların istemesi durumunda her şeyi başarabileceklerini söyledi.

aw227638-06.jpg

9 yaşından bu yana örgüye merak duyduğunu belirten Yaprak Yıldız, şu ifadeleri kullandı:

"Annemden görerek merak sarmıştım. Yavaş yavaş çubuklarla örmeyi öğrendim. Ondan sonra örgü sürekli yaşamımda oldu. Çalıştığımı günlerde dahi sipariş alıp, örüp satardım. Eşim evlendikten sonra ‘Çalışma artık, ev hayatının tadını çıkar biraz’ dedi. Ben de ‘Evde boş durup da ne yapacağım’ diyerek örgüye başladım."

aw227638-07.jpg

"Ufak ufak siparişler alarak işimi büyüttüm. En büyük hayalim yurt dışına açılmaktı ve ilk siparişimi de yurt dışından aldım. Diyarbakır'dan ABD’ye kadar uzandım. İşe ilk giriştiğimde ‘Ne gerek var, sen yapamazsın’ gibi sözler duydum. Ancak ben bu eleştirilere inat işimi sürdürdüm. Şimdi ‘Yapamazsın’ diyenler ‘Bana da öğretir misin?’ diyorlar.”

aw227638-08.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.