Osmanlı'da kadınlar güzellik için günümüzde olduğundan daha doğal malzelemeler kullanıyordu. Hürrem Sultan'da güzelliği ve zekasıyla Osmanlı tarihinde öne çıkan bir kadın.. Peki o dönemlerde kadınlar ciltlerini daha bakımlı ve güzel göstermek için hangi yöntemleri kullanıyordu. İşte detaylar..
Tıbbın babası olarak da bilinen İbn-i Sina'nın binlerce yıllık formülünün bir dönem Osmanlı kadınlarının vazgeçilmezi olduğunu söylemek mümkün. İbn-i Sina'ya göre cildi derinlemesine temizlemek çok önemli. Cildi iyi temizleyerek hem fazla yağdan arındırmış oluruz hem de çevresel faktörlerden kaynaklı kirlenmelerin önüne geçeriz. O dönemlerde yapımı ve doğallığı sebebiyle gül suları ve cilt sabunları en çok tercih edilen yöntemlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan bitkilerden elde edilen yağ formasyonları da olduğu biliniyor.
OĞUL OTU KULLANIMI
Limon ailesine ait olan oğul otunun esas cildi yenileyerek kırışıklıklara iyi geldiği biliniyor. Tarihi kaynaklar bu nedenle toplumda bu otun yaşlanmayı önlediğine dair bir inancın yaygın olduğunu belirtiyor. Ayrıca çay ağacı yağı da cildi hem nemlendiriyor ve bakteri oluşumunu engelliyor. Cilt dokusunu yenileyerek onarım sağlıyor.