İftara kadar tok tutarken mideyi de temizliyor 'İftarda ve sahurda doktor tavsiyesi besin'

İftara kadar tok tutarken mideyi de temizliyor 'İftarda ve sahurda doktor tavsiyesi besin'

Bu besini tüketmek gün içinde halsizliği ve açlığı önlüyor.

Sahurla iftar arasındaki süre uzun olduğundan, vatandaşlar da yorgunluk ve halsizlik gibi belirtiler ortaya çıkabiliyor. Bu gibi belirtileri ortadan kaldırmak için sahurda vücudun ihtiyacı olan gıdalardan yeteri miktarda tüketmek gerekiyor.
Öte yandan uzmanlar bazı besinlerin sahurda tüketildiği taktirde gün içerisinde tokluk hissini daha uzun süre meydana getirdiğini ifade ediyor.

DİRENCİ ARTTIRIYOR
Uzmanlar potasyum içeriği zengin besinlerin daha fazla tokluk hissi yarata bildiğini belirtirken Aydın inciri, Malatya kayısısı gibi besinlerin vücut direncini arttırmada ve ağızları tatlandırma da yardımcı olabileceğinin altını çiziyor
Tıp literatürüne göre bu besinlerin demir bakımından zengin gıdalar olduğu ve vücudun direncini arttırarak ruh halini dengede kılıp korunmasına yardımcı olduğu bununla birlikte sindirim sisteminin düzenli çalışmasını da etkilediği biliniyor

TANSİYON DÜŞMESİNİ ÖNLÜYOR
Öte yandan kayısının faydaları bununla da bitmiyor kayısının üzerinde yapılan analizler sonucunda potasyum bakımından zengin bir besin olması dolayısıyla oruç sırasında yaşanan tansiyon düşüklüğünü engellemek için tüketilebileceği söyleniyor

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.