İkinci el araç alıp satacaklar dikkat. Artık e-Devlet'ten de görülecek

İkinci el araç alıp satacaklar dikkat. Artık e-Devlet'ten de görülecek

İkinci el araç alım satımı yapanlar için önemli bir gelişme yaşandı.

Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği tarafından yapılan açıklamaya göre, ikinci el araç alım satımı yapanlar için önemli bir gelişme yaşandı. Artık kazaya karışan araçlara ilişkin düzenlenen eksper raporları, e-Devlet üzerinden görüntülenebilecek.

ikinci-el-lowk-cover.webp10 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giren uygulama sayesinde, araç sahipleri ve vekilleri, eksper raporlarına hızlı ve kolay bir şekilde erişebilecekler.

Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği tarafından yapılan açıklamada, "Hak sahibi ve/veya vekillerinin raporlara kolayca ulaşımı temin edilmiştir" denildi.

Eksper atama işlemleri ve eksper raporlarının görüntülenmesi gibi işlemler artık e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Bu kapsamda, Trafik ve Kasko sigortaları için düzenlenen raporlara e-Devlet üzerinden anlık erişim sağlanabilecek.

i-17.webp

Uygulamanın detaylarına erişmek ve eksper raporlarını görüntülemek için, e-Devlet üzerinden "Trafik ve Kasko Eksper Raporları Sorgulama" adımını takip etmek gerekiyor. Bu yenilikle birlikte, araç sahipleri için büyük bir kolaylık sağlanarak işlemlerin daha şeffaf ve hızlı bir şekilde yürütülmesi amaçlanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.