İkinci el otomobilde yeni gelişme: Yatırım aracı olarak düşünenler dikkat

İkinci el otomobilde yeni gelişme: Yatırım aracı olarak düşünenler dikkat

Otomobil piyasasında yaşanan stok yetersizliği ve fahiş fiyatların ardından piyasadaki son durumu sektör temsilcileri açıkladı. İşte ayrıntılar...

Araç sahibi olmak ve yatırım olarak araba al-sat yapmayı düşünen milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı.

Otomotiv sektöründe süregelen al-sat işlemlerinde büyük bir durağanlık başladı. Bu durum, otomobil piyasasının fiyatlarını da etkilemeye başladı. İkinci el otomobil fiyatları yüzde 10 geriledi.

BAKANLIKTAN TEDBİR KARARI

Ticaret Bakanlığı, otomobil sektöründe yaşanan stokçuluk ve fahiş fiyatlandırmanın ardından harekete geçerek 81 ilde işlem başlatmıştı.

YATIRIM ARACI OLMAKTAN ÇIKIYOR

Otomobil piyasasında ikinci el araçların fiyatı yüzde 10 geriledi. Ancak yine fahiş fiyat ve yüksek enflasyon nedeniyle düşen alım gücü, sektörü olumsuz yönde etkiledi. Böylelikle otomobil de yatırım aracı olmaktan çıkmaya başladı.

Piyasada yaşanan talep azlığı ve stokların artışa geçmesi, fiyatları geriye çekmeye başladı. Otomobili yatırım aracı olarak gören ve al-sat yapan kişilerin de piyasadan çekilmeye başlaması piyasada araç sayısını artırmaya başladı.

FİYATLAR DÜŞECEK

Piyasadaki araç bolluğu ve artan stoklar nedeniyle önümüzdeki süreçte araç fiyatlarının daha da gerilemesi bekleniyor.

Otomobil satışları bir önceki yıla göre yükselse de bir önceki aya kıyasla ciddi oranda hız kesmişti. temmuz ayında 112 bin 459 adet olan otomotiv pazarı; ağustos'ta 86 bin 454 adet olarak gerçekleşmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.