İkinci elde en çok bu araçlar satılıyor: ilanlar hangi arabalarla dolu?

İkinci elde en çok bu araçlar satılıyor: ilanlar hangi arabalarla dolu?

Seçim öncesi ikinci el araç piyasasında 200 bin km üstü araçlar ilanlarda daha çok yer almaya başladı. Vatandaş 0 araçlardan umudu kesinve ikinci el araçlarda kötünün iyisini seçmeye çalışıyor.

bgazete - Otomotiv piyasasında en çok 200 bin – 300 bin TL aralığındaki araçlar ilanlarda yer aldı. 1.4 – 1.6 arası motor hacmi olan araç sahiplerinin arabalarını daha çok satmaya eğilim olduğu gözlemlendi.

Türkiye’nin önde gelen 2. el otomobil ilan platformu arabam.com, nisan ayının ikinci el ilan verilerini paylaştı. Nisan ayında ilanlarda en çok 300 bin TL’ye kadar olan araçlar yer aldı. İlanda en çok yer alan modeller ise sırasıyla 2012, 2016 ve 2015 yılına ait modeller oldu. Nisan ayında ilanlarda en çok yüzde 68 oranla düz vitesli araç sayıları arttı. 

arabam.com’da nisan ayında ikinci el araç ilanlarının %72’sini otomobiller oluşturdu. Otomobilleri hafif ticari araçlar, arazi araçları, ticari araçlar ve motosikletler takip etti. Traktör ve tarım iş makinaları gibi ilanlar ise %1’lik kısmı oluşturdu.

İLANLARDA EN ÇOK GÖRÜLEN MARKA VE MODELLER 

arabam.com’da ilanlarda en çok görülen markalar sırasıyla Renault, Fiat, Volkswagen, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, Honda ve Citroen oldu. 

Nisan ayında en çok ilan verilen otomobil modelleri sırasıyla Clio, Astra, Megane, Focus, Corolla, Egea, Passat ve Civic oldu. Bu modelleri de sırasıyla Volkswagen Polo ve Opel Corsa izledi. 

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.