İlk günkü gibi parlak fırının sırrı 'Bir saat bekletmek yetiyor'

İlk günkü gibi parlak fırının sırrı 'Bir saat bekletmek yetiyor'

Mutfakta temizlenmesi en zor yerlerden birisi fırınlar. Ama bu yöntemle fırınların temizliği artık çok kolay olacak.

Fırın yemeklerinin tadı bir başka oluyor ama temizliği de ayrı dert oluyor. Fırın içerisine sıçrayan yağı kiri sadece 1 saat içerisinde bu yöntemle yok etmek mümkün.

Fırın kirleri kolay çıkan kirler değil. Ama bundan kurtulmanın yolu işte bu kadar basit.

KARBONAT İLE FIRIN TEMİZLİĞİ

Öncelikle fırınınızın içindeki yemek kalıntılarından kurtulmanız gerek. Bunun için temiz bir bez ile fırının içini silin.
Ardından çıkmayan leke ve kirler için yarım bardak karbonatı 3 yemek kaşığı suyla karıştırarak hazırlayacağınız karışımı kirli bölgelere uygulayın En az bir saat beklettikten sonra fırını nemli bir bezle silebilirsiniz.

temizlfdsag.jpg

DAHA DA PARLAMASI İÇİN BULAŞIK DETERJANI KULLANABİLİRSİNİZ; KARBONAT VE BULAŞIK DETERJANI

Metal fırın raflarını temizlemek için de karbonat ve bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Fırından çıkardığınız rafları bir miktar bulaşık deterjanı ve 2 kaşık karbonat eklediğiniz kaynar suda 2 saat kadar bekletin. Bu sürenin sonunda bir fırça yardımıyla yumuşayan kirleri kolaylıkla temizleyebilirsiniz.

7d2b73ec63f54798c8032909b2cdc38d.jpg

Fırın camları için karbonattan macun karışımı da oldukça etkili bir yöntemdir;
Cam fırın kapaklarını çizilmekten korumak için karbonat ve su ile bir macun hazırlayabilirsiniz. Macunu cam kapağa uygulayın ve 20 dakika kadar bekledikten sonra nemli bir mikro fiber bezle temizleyin.

Camlarınızın ayna gibi olduğunu görebilirsiniz!

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.