Evi temizlerken daha hijenik yüzeyler elde elde edebilmek için mikrop öldürücü özelliğiyle bilinen çamaşır suyunu sıklıkla kullanırız. Uzmanlar aslında astım ve üst solunum yolu hastalarının çamaşır suyu gibi temizlik maddelerini solumaması gerektiğini, bu tür temizlik malzemelerinin ağır kimyasallar içerdiğini ifade etse de bu temizlik malzemeleri hemen hemen her ev hanımının temizlik dolabında bulunuyor. Çamaşır suyu lekesi çok sevdiğiniz bir kıyafetin çöpe gitmesine ya da birden fazla kıyafetinizi çöpe atmanıza sebep olduysa bu yöntemlerle kıyafetlerinizi kurtarabilirsiniz
ÇAMAŞIR SUYU LEKESİ NASIL ÇIKAR?
Hasarlı bölgeyi tutun ve alkole batırılmış top ile lekeyi ve çevresini ovalayın. Giysinin orijinal rengi ağartılmış alana yayılacaktır. Renk alana yayılana kadar sürmeye devam edin. Büyük bir çamaşır suyu lekesi varsa, tüm giysiyi tamamen renklerden arındırabilirsiniz. Kumaşı tamamen çamaşır suyuna batırırsanız, tüm renklerden kurtulursunuz. Ancak çamaşır suyu durulamadan sonra bile etkisini sürdürür ve sonunda kumaşın çürümesine neden olur. Bu nedenle, hidrojen peroksit gibi ağartıcıyı nötralize edecek bir şey kullanmak gereklidir.
BEYAZ KUMAŞTAN NASIL ÇIKARTILIR?
Beyaz kıyafetteki çamaşır suyu lekesini çıkarmak için
1 yemek kaşığı beyaz sirkeyi 2 su bardağı su ile karıştırın.
Lekeli alanın kir veya tozdan arınmış olduğundan emin olun. Temiz beyaz bir bez alın ve soğuk suya batırın, ardından lekeli bölgeyi silin.
Etkilenen alan aydınlanana kadar alanı sürekli olarak sürün. Giysilerinize istenmeyen zararlar verebileceğinden lekeyi sirke ile çok fazla ıslatmamaya dikkat edin.Leke kaybolana kadar kurutma işlemini tekrarlamanız gerekiyor. Bunu işlem, solüsyon ağartıcının kalıntılarını kaldıracak ve lekenin yoğunluğunu azaltamanızı sağlayacak.