Instagram konusunda flaş açıklama

Instagram konusunda flaş açıklama

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Instagram'a getirilen erişim yasağı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Instagram'a getirilen erişim yasağı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Habertürk TV'de yayınlanan "Nedir? Ne Değildir?" programına konuk olan Bakan Ersoy, yasağın Ulaştırma Bakanlığı tarafından takip edilen bir konu olduğunu belirterek, "Karşılıklı görüşmelerle, iki tarafın anlayışlı yaklaşımı sayesinde bu sorunun kısa sürede çözülmesini umut ediyorum" ifadelerini kullandı.

ERSOY: KISA SÜREDE ÇÖZÜLÜR

Ersoy, programda gündeme dair soruları yanıtlarken, Instagram'a yönelik getirilen erişim yasağının Türkiye'nin tanıtım faaliyetlerine olan etkisi üzerine de değerlendirmelerde bulundu. Ersoy, "Ulaştırma Bakanlığımızın takip ettiği bir konu. Karşılıklı görüşmelerle anlayışlı bir şekilde iki tarafın anlayışlı yaklaşımıyla kısa sürede çözülür diye umut ediyorum. Biz tanıtımda her şeyi çeşitlemiş durumdayız. Bizim bütün tanıtımımız Instagram üzerinde değil. Çok küçük bir parçası Instagram üzerinde. Ulusal kanalları da kullanıyoruz, sosyal medyanın birçok çeşidini de kullanıyoruz. Youtube'u, Twitter'ı, Instagram'ı ve yazılı basını da dijital basının her alanını da kullanıyoruz. Biz çok geniş kapsamlı çok çeşitli bir tanıtım yapıyoruz artık Türkiye için" dedi.

66b525c97d74d1bfb71b7b84.jpg

INSTAGRAM NEDEN KAPTILMIŞTI

Instagram için BTK kararıyla uygulanan erişim engelleme; "uyuşturucuya yönlendirme", "çocuğa karşı cinsel istismar, "intihara sevk etme", "Atatürk aleyhine işlenen suçlar", "yağma ve nitelikli yağma", "soykırım suçu", "devlete karşı savaşa tahrik" gibi suçları içine alan katalog suçlar kapsamında, paylaşımları ile ilgili yapılan şikayetler üzerine verildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.