Google stoklarını eritiyor! Yerini bambaşka teknoloji alacak

Google stoklarını eritiyor! Yerini bambaşka teknoloji alacak

Teknoloji devi Google, milyonlarca evde bulunan teknolojik cihazına veda etmeye hazırlanıyor.

Google, 2013 yılından beri piyasada olan ve büyük popülerlik kazanan Chromecast cihazlarının üretimini sonlandırma kararı aldı. Bu hamle, streaming teknolojisindeki son on yıllık evrimi ve bu alandaki değişimleri gözler önüne seriyor.

Google'ın bu stratejik değişikliği, şirketin pazar ve teknoloji trendlerine adapte olma çabasının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Bu kararın ardındaki detaylar ve streaming teknolojisindeki genel gelişmeler paylaşıldı.

grbkqw6cazzaunozrl3wtd.jpg

CHROMECAST’IN SONUNA GELİNDİ

Google, Chromecast cihazlarının üretimini sonlandırma kararını resmen duyurdu. Şirket, bu cihazların stoklar tükenene kadar satışta olacağını ve mevcut modellere yönelik yazılım ve güvenlik güncellemelerinin sunulmaya devam edileceğini açıkladı. Ancak hangi modellerin destekleneceği konusunda kesin bir bilgi verilmedi.

1-36.webp

Chromecast'in yerini alacak olan yeni cihaz, Google TV Streamer olarak adlandırılıyor ve 24 Eylül'de piyasaya sürülecek. 99,99 dolar fiyat etiketiyle sunulacak bu yeni cihaz, Chromecast’e göre önemli donanım iyileştirmeleri içeriyor. Yeni cihaz, yüzde 22 daha hızlı işlemci ve Thread ile Matter gibi akıllı ev teknolojileri entegrasyonlarına sahip olacak.

i.webp

GOOGLE ÖNEMLİ YATIRIM ADIMLARI ATMAYA HAZIRLANIYOR

Google'ın Chromecast üretimini sonlandırma kararının arkasında, teknolojinin hızla gelişmesi yatıyor. Şirket, Google Cast teknolojisini daha geniş bir alanda, milyonlarca TV ve Android TV cihazına entegre etme yolunda önemli yatırımlar gerçekleştirdi. Ayrıca, Google, Chromecast'in düşük fiyat etiketi olan 29 doların, şirketin genel bütçesine önemli bir katkıda bulunmadığını ima ediyor. Ancak bu cihaz, uygun fiyatı sayesinde 2024 yılına kadar giriş seviyesi bir deneyim sunmaya devam etmişti. Bu geçiş, Google'ın akıllı ev teknolojilerine olan odaklanmasını ve bu alandaki yenilikçi adımlarını da gösteriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.