Instagram tam açılacaktı ancak... Türkiye'nin kilitlendiği görüşmenin ayrıntıları belli oldu

Instagram tam açılacaktı ancak... Türkiye'nin kilitlendiği görüşmenin ayrıntıları belli oldu

Hükümetin kararıyla BTK tarafından erişimi engellenen Instagram, dün META temsilcileri ile hükümet yetkilileri arasında yapılan görüşmelerde yeniden gündeme geldi.

Mynet'te yer alan habere göre, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıkladığına göre, dün akşam gerçekleştirilen toplantıda META, Türkiye Cumhuriyeti'nin taleplerini kısmen kabul etti. META temsilcileri, içerik listesi sunarak tüm talep edilen paylaşımları silmeyi kabul etti. Ancak, bu adımın ardından Instagram'ın açılması için gereken düzenlemeler henüz tamamlanmadı. Bakan Uraloğlu, görüşmenin olumlu geçtiğini ancak Instagram’ın açılması için daha fazla süre gerektiğini belirtti.

adsiz-1-2-ibfu.jpgGÖRÜŞMEDEKİ ÖNE ÇIKAN NOKTALAR

Toplantıda META temsilcilerinin, Google temsilcilerinin TBMM'deki tutumuna benzer bir yaklaşım sergiledikleri gözlemlendi. Daha önce Google yetkilileri, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’na dijital telif yasasıyla uyacaklarını bildirmişti.

i-65.webp

Türk heyeti, META’ya terör örgütleriyle ilgili içerikler ve Gazze'deki insanlık dramıyla ilgili şikayetlerini detaylı bir şekilde aktardı. PKK, YPG, ve FETÖ gibi terör örgütlerini öven içeriklerin kaldırılması konusundaki talepler öne çıktı. META, bu talepler doğrultusunda harekete geçeceğini belirtti.

Türkiye, Gazze’de yaşanan insanlık suçlarına dair paylaşımların sansürlenmesinin rahatsızlık yarattığını ifade etti. META yetkilileri, Gazze ve Filistin konusundaki hassasiyeti anladıklarını ve bu konuda dikkatli olacaklarını vurguladı.

instagraaaaaammmm-ed66.webpHAMAS KONUSUNDAKİ KARŞITLIK

META yetkilileri, Hamas ve İsmail Haniye ile ilgili içeriklerin ABD yasaları gereği terör listesinde yer alan gruplar kapsamında değerlendirileceğini belirtti. Bu nedenle, Hamas ile ilgili içeriklerin kaldırılması konusunda geri adım atmayacaklarını ifade ettiler.

son-dakika-turkiyede-instagrama-erisim-engeli-getirildi-instagrama-ne-oldu-neden-instagrama-giremiyorum-eafl.webpINSTAGRAM’IN AÇILMASI BEKLENİYOR

META, Türkiye Cumhuriyeti'nin taleplerini yerine getirmesi halinde Instagram’ın bu hafta içinde erişime açılabileceğini duyurdu. Ancak, sürecin tamamlanması ve Instagram’ın yeniden erişime açılması için gerekli adımların atılması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.