Disney Plus’a dev zam! Yeni ücretler için tarih verildi

Disney Plus’a dev zam! Yeni ücretler için tarih verildi

Disney Plus abonelerini yıkan zam haberi bugün verildi. Tüm yayın hizmetlerinde geçerli olacak fiyat için tarih verildi.

Disney'in dijital yayın platformu Disney Plus, ESPN ve Hulu gibi hizmetlerinde fiyat artışına gitmeye hazırlanıyor.

Sevilerek izlenen platformun zam haberi, aboneleri ve abone olmak isteyenleri üzdü. Zammın uygulanacağı tarih de verildi.

disney-plus-zam-geliyor-2.jpg

ZAMLI TARİFENİN NE ZAMAN UYGULANACAĞI BELLİ OLDU

Şirket, Ekim ayında bu zamları uygulamayı planlıyor ve bu artışların tüm hizmetlerde yaklaşık yüzde 20 oranında olması bekleniyor. Bu zam, platformun sürekli gelişen içerik kütüphanesini ve kullanıcı deneyimini daha da iyileştirme çabalarını yansıtıyor olabilir.

Disney Plus, 2019 yılından bu yana Disney'in çeşitli içeriklerini dijital ortamda izleyicilerle buluşturuyor. Şirket, 2024 yılı için Disney Plus, Hulu ve ESPN hizmetlerinde bir fiyat güncellemesi yapacağını duyurdu.

Disney, 17 Ekim'den itibaren abonelerine yeni fiyatlarını uygulayacak, bu değişiklikle tüm hizmetlerde yaklaşık yüzde 20 oranında bir artış olması bekleniyor. Bu zam, platformun içerik ve hizmet kalitesini artırma çabalarının bir parçası olarak görülüyor.

disney-plus-netflix-tarzi-degisiklik.jpg

DİSNEY PLUS YENİ ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Bugün paylaşılan tabloya göre Disney'in tüm hizmetlerinin yeni fiyatları belli oldu. Disney Plus’ın reklamlı abonelik hizmeti aylık 10 dolara yükselirken, reklamsız abonelik aylık 16 dolara, yıllık ücreti ise 160 dolara çıktı. Reklamsız planın yıllık ücretinin daha önce 140 dolar olduğunu düşünürsek, Disney Plus hizmetine yaklaşık yüzde 15 zam yapıldığını söyleyebiliriz.

Hulu ve ESPN hizmetlerinde de benzer artışlar söz konusu. Reklamlı Hulu üyeliği aylık 10 dolara, yıllık 100 dolara yükseldi. Reklamsız Hulu üyeliği ise aylık 19 dolara çıktı. ESPN ise yalnızca reklamlı olarak sunuluyor ve fiyatı 11 dolardan 12 dolara yükseltilirken, yıllık üyelik ücreti 120 dolar olarak belirlendi.

TÜRKİYE'DE RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI

Disney, yeni fiyatlarını 17 Ekim'de aboneleriyle buluşturacak. Şimdilik eski fiyattan abonelik satın almak isteyenlere fırsat sunuluyor. Türkiye için henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak burada da ciddi bir zam bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.