Instagram'da köklü değişiklik! Kullanıcılar çok şaşıracak

Instagram'da köklü değişiklik! Kullanıcılar çok şaşıracak

Sosyal medya devi Instagram büyük bir değişikliğe imza atacak. Kullanıcılar değişimi duyunca çok şaşıracak.

Instagram, kullanıcılarının alışık olduğu profil görünümünde köklü bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

Şirket, profil ızgarasında yer alan kare fotoğraf ve videoların yerine, dikey dikdörtgen formatında içeriklerin geleceğini duyurdu. Bu yenilik şu anda test aşamasında ancak bazı kullanıcılar yeni formatı deneyimlemeye başladı. Instagram'ın yaptığı bu değişiklik kimseyi memnun etmediği öğrenildi.

adsiz-tasarim-2024-08-07t121922-225.png

Instagram'ın başındaki isim Adam Mosseri, yeni düzenlemenin gerekçelerini açıkladı. Mosseri, günümüzde Instagram’a yüklenen içeriklerin büyük çoğunluğunun dikey formatta olduğunu belirtti. 4:3 formatındaki fotoğraflar ve 9:16 formatındaki videoların kareye sığdırılmasının zorlayıcı olduğunu ifade eden Mosseri, bu nedenle Instagram’ın kare formatından vazgeçip dikdörtgen formata geçmesinin gerekli olduğunu savundu.

instagram-kare-fotograf-dikdortgen-e1723894634836.jpg

KULLANICILAR MEMNUN DEĞİL

Kare fotoğraflar, Instagram’ın ilk dönemlerinden itibaren platformun karakteristik bir özelliği olarak kabul ediliyordu. 2015 yılına kadar sadece kare fotoğrafların yüklenebildiği platformda, zamanla bu sınırlama kaldırıldı.

Ancak, kareler profil ızgarasında hâlâ baskın format olarak kalmıştı. Şimdi ise dikdörtgen format, bu rolü üstlenmeye hazırlanıyor.

instagram-kare-fotograf-dikdortgen-2-e1723894847144.jpg

Yeni düzenlemenin açıklanmasının ardından birçok kullanıcı, değişiklikle ilgili eleştirilerde bulundu. Özellikle profil ızgaralarında kare formatta tasarımlar yapan kullanıcılar, bu düzenlemenin tüm emeklerini boşa çıkarabileceğinden endişe ediyor. Buna rağmen, Mosseri dikdörtgen formata geçişin doğru bir karar olduğunu savunmaya devam ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.