İnternet ve telefon faturaları kabardı... Bakan Uraloğlu’ndan ‘serbest piyasa’ çıkışı geldi

İnternet ve telefon faturaları kabardı... Bakan Uraloğlu’ndan ‘serbest piyasa’ çıkışı geldi

İnternet ve telefon faturalarına ardı ardına gelen zamlar tepki çekerken, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan konuya ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi.

GSM operatörlerinin fahiş zamları sonrasında faturalarda meydana gelen artış tepkileri çekti.

Kabaran telefon ve internet faturalarına ilişkin konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "TEFE-TÜFE'ye göre alınmış kararladır diye bir tespitimiz var. Fakat burada bir müdahalemiz söz konusu değil" ifadelerini kullandı.117814-internet-tarifelerine-buyuk-zam-666180271baf0-1717671410.jpg

"TAMAMEN SERBEST PİYASA"

AKP'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Uraloğlu, yükselen internet aboneliği fiyatlarına ilişkin, "İnternet faturaları tamamen serbest piyasa. Bir senelik, 2 senelik aboneliklerin yenilenmesi ile ortaya çıkan bir durum. Burada bizim düzenleme yetkimiz yok. Serbest piyasanın rekabeti" diye konuştu.1726630812612-telefon.jpg

"BİR MÜDAHALEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Bakanlık tarafından GSM şirketlerinin uyguladığı fahiş fiyatlara ilişkin çalışma yapılıp yapmadığı ile ilgili soru üzerine de Uraloğlu, şu sözleri sarf etti:

"Vatandaşlarımız belli bir kampanyada üye oldukları paketin bugün çok daha üzerinde bir paketle karşı karşıya kalabiliyorlar. Belli kampanyalar yeniden düzenlemeye başladı. Buradaki düzenleme; enflasyon, TEFE-TÜFE'ye göre alınmış kararlardır diye bir tespitimiz var. Ama burada bir müdahalemiz söz konusu değil."

650410874e3fe0152874a41e.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.