IŞİD Diamond Tema'yı ölümle tehdit etti!

IŞİD Diamond Tema'yı ölümle tehdit etti!

Hakkında yakalama kararı çıkartılan Diamond Tema'yı IŞİD tehdit etti.

Din ve felsefe konulu videolarıyla tanınan YouTuber Diamond Tema, Yer6 isimli YouTube kanalında sosyal medya fenomeni Asrın Tok ile Şeriat tartışması yaptı.

İki taraf yaptıkları tartışmada şeriata dair görüşlerini savundu. Agnostik olduğunu savunan Tema, şeriata neden karşı çıktığından bahsetti ve Tok’a karşı kullandığı argümanlarda hadis derlemesi Sahih-i Buhârî’den örnekler vererek açıkladı.

s-0a6d81ee204102f906034db97e910afd3f5accda.webp

Tema’nın “Şeriatın haricindeki hiçbir sistemde altı yaşındaki bir kızla evlenemezsin” yönündeki sözleri ve Hz. Muhammed ile ilgili yaptığı açıklamalar sebebiyle “halkın bir kesimini ve dini değerleri aşağılama” suçlarından hakkında soruşturma başlatıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Arnavutluk’ta yaşayan Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldığını duyurdu.

Türkiye’nin gündemine oturan bu tartışma insanları ikiye böldü. Bir kesim Tema’nın Hz. Muhammed’e hakaret ettiğini öne sürerken bir kesim ise Diamond Tema’nın söylediği sözlerin sadece Buhari kitabındaki hadisler olduğunu öne sürdü.

s-b36aa4813658487f688645a1cdf399a1aafe8fa7.webp

“ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ”

Günlerce süren tartışmada sular durulmuyor. Can güvenliğinin tehdit altında olduğunu söyleyen Diamond Tema olayına IŞİD’te dahil oldu.

Terör saldırıları ile tüm dünyayı tehdit eden IŞİD, bu kez Diamon Tema’yı tehdit ettiği öne sürüldü. IŞİD horasan kolunun gayri resmi medya oluşumu El Azaim’in bir gönderi ile Tema’yı ölümle tehdit etti. El Azaim’in paylaştığı iddia edilen gönderide yüzü maskeli bir kişinin Diamon Tema’nın kafasına silah dayatılmış bir fotoğraf paylaşılarak ‘Peygamberine dil uzatana dahi sessiz kalıyorsan, hangi cennetin hayalini kuruyorsun?” ifadeleri kullanıldı.

s-66925a9b705f84a62e5d23dc21b9903a748fb8f4.webp

Sosyal medyada kısa sürede yayılan görüntü gündem oldu. Diamon Tema ise konuya ilişkin açıklama yaptı. X hesabından paylaşım yapan Tema, “Mâlum konuya dair tweet atıp kimsenin canını sıkmak istemiyorum. IŞİD olayından haberdarım. Size yansımayan ama bana ulaşan başka bilgiler de var, olaylar baya ciddi. Evet, gündemden 2 gün sonra düşer belki ama beni bir ömür etkileyecek bir rezâlet var ortada. Yazık, ne diyelim. Görmezden gelmeye çalışacağım.” İfadelerini kullandı.

asdadadadasd.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.