İşin uzmanından ortalığı karıştıracak açıklama. Zirvedeki altının seyri değişecek

İşin uzmanından ortalığı karıştıracak açıklama. Zirvedeki altının seyri değişecek

Altın fiyatları son günlerde hızla yükselerek yeni rekorlar kırıyor.

17 Temmuz 2024 - Altın piyasalarında son günlerde yaşanan gelişmeler, yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik suikast girişimi ve Amerika Merkez Bankası Fed’in faiz indirim sinyali, altın fiyatlarında rekor seviyelere ulaşılmasına zemin hazırladı. Dün gram altın 2 bin 621 liraya kadar çıkarak tarihi zirvesini yeniledi. Ons (31.1 gram) altın ise 2 bin 465 dolara kadar yükseldi.

5-kasim-altin-fiyatlari-ceyrek-altin-ve-gram-altin-fiyatlari-ne-kadar-h4193-de51d.webpAltın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Altın fiyatları, jeopolitik gerilimlerin yanı sıra Fed’in faiz indirimi beklentileri ve merkez bankalarının altın alımlarıyla destekleniyor. Bu faktörler altının yükselişini hızlandırıyor" dedi. Memiş, yıl sonu için gram altın için 3 bin lira ile 3 bin 500 lira arasında beklentilerini koruduklarını vurguladı.

islam-memis-gram-altin-icin-rekor-tahminini-acikladi-iste-ayrintilar-ekonomi-haberleri-altin-haberleri-altin-son-dakika-altin-ne-kadar-olur-b2hz.webpAltın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ise suikast girişimi ve Trump’ın olası seçilme olasılığı gibi faktörlerin altın fiyatları üzerinde etkili olduğunu belirtti. Yıldırımtürk, "Fed Başkanı Jerome Powell’ın enflasyonda iyimser bir görünüm sunması da altın fiyatlarını olumlu etkiledi. Ons altında kısa vadeli hedefim 2 bin 700 dolar, uzun vadeli ise 3 bin dolar seviyeleri" şeklinde konuştu.

j2zqej-x.jpgAltın yatırımcılarına tavsiyelerde bulunan uzmanlar, "Altın fiyatlarında her ay yeni bir rekor bekleyebiliriz. Altın, uzun vadeli kazanç sağlayabileceğiniz bir yatırım aracıdır. Dolayısıyla nakde ihtiyacı olmayanların acele altınlarını satmamalarını öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

Altın fiyatlarının yanı sıra dolar/TL kuru da Trump’ın ikinci dönem başkanlığı spekülasyonlarının etkisiyle 33 lira bandına yerleşti. Bu durumun da altın fiyatlarını etkilediği belirtilirken, gram altın 2 bin 600 lira seviyelerinde işlem görüyor.

ceyrek-altin-ne-kadar-guncel-altin-fiyatlari.jpgDüğün alımlarında ise miktarın düştüğüne değinen uzmanlar, altın yatırımlarının devam ettiğini ve bu sürecin altın fiyatlarını olumlu etkilediğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.