İSKİ'den flaş uyarı! İstanbullular su tüketimine dikkat

İSKİ'den flaş uyarı! İstanbullular su tüketimine dikkat

1 Haziran itibariyle yaz mevsimi resmen giriş yaptı. İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa ise sosyal medya hesabı üzerinden su tüketimi hakkında dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, yaz aylarının gelmesiyle birlikte İstanbullulara su tüketimi konusunda önemli uyarılarda bulundu. Sosyal medya platformu X üzerinden bir paylaşım yapan Başa, İstanbul'daki baraj doluluk oranlarına dair verileri açıkladı ve dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Başa, yaptığı açıklamada, baraj doluluk oranlarının geçen yıla kıyasla yüzde 48,44 oranında daha iyi durumda olduğunu belirtti. Mevcut doluluk oranının yüzde 79,28 olduğunu ifade eden Başa, buna rağmen artan sıcaklıklarla birlikte su tüketiminin hızla arttığını söyledi.

Dün itibarıyla İstanbul genelinde 3 milyon 385 bin 905 metreküp su tüketildiğini belirten Başa, meteoroloji verilerine göre kuraklık trendinin devam ettiğini ve yaz mevsimini rahat geçirebilmek için suyun tasarruflu kullanılması gerektiğini hatırlattı.

sdfgasg.jpg

GÜNCEL BARAJ DOLULUK ORANLARI

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, İstanbul'un barajlarındaki doluluk oranı yüzde 79.05'e ulaştı. Dün bu oran yüzde 79.28 olarak kaydedilmişti.

İSKİ'nin açıkladığı verilere göre, İstanbul'da barajlardaki en yüksek doluluk oranı yüzde 91.9 ile Ömerli Barajı'nda, en düşük doluluk oranı ise yüzde 37.6 ile Istrancalar Barajı'nda ölçüldü.

2 HAZİRAN İTİBARİYLE İSTANBUL'DAKİ BARAJLARIN DOLULUK ORANLARI ŞU ŞEKİLDEDİR:

Alibey Barajı: yüzde 50.31

Büyükçekmece Barajı: yüzde 73.26

Darlık Barajı: yüzde 76.61

Istrancalar Barajı: yüzde 37.6

Kazandere Barajı: yüzde 72.6

Elmalı Barajı: yüzde 81.35

Ömerli Barajı: yüzde 91.9

Pabuçdere Barajı: yüzde 72.28

Sazlıdere Barajı: yüzde 60.55

Terkos Barajı: yüzde 88.07

iski.jpg

baraj.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.