İslam Memiş ‘al’ tavsiyesi verdi: Bunu yapan para babası olacak

İslam Memiş ‘al’ tavsiyesi verdi: Bunu yapan para babası olacak

İslam Memiş, bayram sonrasını işaret ederek ‘al’ tavsiyesi verdi.

Milyonlarca yatırımcı elindeki birikimi değerlendirmek için çeşitli yatırım araçlarını tercih ediyor. Dolar, altın, borsa ve bitcoin gibi yatırım araçları dikkat çekiyor. Ünlü ekonomist İslam Memiş, bayram sonrasını işaret ederek ‘al’ tavsiyesi verdi.

BORSA VE FAİZLER DÜŞTÜ

Merkez Bankası politika faizinde tarihi artışa giderek yüzde 50 seviyesine kadar geldi. Bu artış ile birlikte borsa tarihi rekorunu kırarak 10 bin 800 seviyelerine kadar geldi. Mevduat faizleri ise yüzde 55’e gelmesi yatırımcıların son dönemde ilgisini çekti. Ancak son dönemde mevduatta yüzde 51, borsa da ise 10 bin seviyesine kadar sert bir düşüş yaşandı.

65410419a468601a8c509789.jpg

PİYASA KAZANDIRMADI

Dolar TL tarafında ise faiz kararı sonrasında 32,2 ile 32,6 seviyeleri arasında sayıyor. Ons altın tarafında jeopolitik gerilim nedeniyle dalgalanmalar yaşanıyor. Son yaşanan düşüş ile ons altın 2 bin 309 dolara kadar geldi. Bitcoin tarafında ise düşüş yaşanmaya devam ediyor. Anlık olarak 66 bin 872 dolarda işlem görüyor.

altin-dolar.jpg

MEMİŞ: ENFLASYON RAKAMLARI ÖNEMLİ

Ünlü ekonomist İslam Memiş, bayram sonrasında piyasada içerideki siyasi gerginliklere odaklanılması gerektiğini belirtirken, “O yüzden Bayramdan sonra tatil dönüşünde bütün medyada bütün gelişmelerin piyasalara yansıması olasılığı oldukça güçlü olacaktır. Enflasyonist bir ortamdan geçtiğimiz için dünya ülkelerinin enflasyon rakamlarını yakından takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

btc-altin.webp

“HİÇ KİMSE KAZANMADI”

Memiş, rehavete kapılmadan varlıkların artırılmasının altını çizerken, fiyat değil, miktarın önemli olduğunu söyledi. Memiş, “Borsada olan da kazanmadı, dövizde olan kazanmadı, altın ve gümüşte olan kazanmadı. Enflasyona karşı kripto paralarda hiç kimse kazanmadı. Bakın şu anda finansal piyasalarda hiç kimse kazanmıyor. Sadece alım zamanın da olduğumuzu bilmeliyiz” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.