İslam Memiş ‘son düşüşler’ diyerek açıkladı ‘Parasını ona yatıran milyarder olacak’

İslam Memiş ‘son düşüşler’ diyerek açıkladı ‘Parasını ona yatıran milyarder olacak’

Ünlü ekonomist İslam Memiş, piyasada son yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Dolar, borsa, altın ve bitcoin tarafı son günlerde dikkat çekiyor. Ünlü ekonomist İslam Memiş, piyasada son yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

DOLAR REKOR KIRIYOR

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 50 seviyesine getirmesinin ardından borsa, tarihi rekorunu kırarak 10 bin seviyesini aşmıştı. Ancak son günlerde borsa tarafında dalgalı bir seyir izlemini var. Dolar TL tarafında faiz artırımı sonrasındaki 2 aylık durgunluk ise yerini yükselişe bıraktı. Dolar son olarak 39,93 seviyesine geldi. Borsa ise 10 bin 767 seviyesine hafif bir düşüş yaşadı.

dolar-tl-turk-lirasi-0000.jpg

ALTIN VE BİTCOİNDE SERT DÜŞÜŞ

Ons altın tarafında ise dalgalı seyir hali devam ediyor. Son günlerde ons altında düşüş yaşanıyor. Anlık olarak 2 bin 325 dolarda ons altın işlem görüyor. Gram altında ise 2 bin 462 TL’de seyrini gösteriyor. Bitcoinde ise son 1 ayda yaşanan yüzde 10 düşüş ise dikkatleri üzerine çekiyor. Anlık olarak 60 bin dolar seviyesine demir attı.

altin-ve-bitcoin-yila-rekorla-basladi-1704259655-2675.jpg

MEMİŞ: 40 İLE 45 BEKLENTİM DEVAM EDİYOR

Piyasada yaşanan gelişmeleri ünlü ekonomist İslam Memiş, değerlendirdi. Memiş, “Borsada 10 bin altını bekliyorum, ancak uzun dönemde 12 bin puan beklentim var. Dolar TL yönünde 40 ile 45 TL yükseliş yönlü beklentim devam ediyor” dedi.

“YIL SONU 3 BİN DOLARA GELEBİLİR”

Ons altın ve gram atlına ilişkin yıl sonu tahminini açıklayan Memiş, “Ons altında şu anda son düşüşler yaşanıyor. 2 bin 280 dolar destek seviyesini bekliyorum. Gram altında da kısa dönemde 2 bin 450 TL ve 2 bin 500 TL arasını takip etmeyi sürdüreceğiz. Gram altında yıl sonu 3 bin ile 3 bin 500 TL arasında bekleyeceğiz. Ons altında ise 3 bin dolar seviyesini tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kripto paralarda yaşanan sert düşüşü değerlendiren Memiş, “Bitcoinde satış tarafı baskın, o yüzden her düşüşte kademeli alım yapın. 59 bin dolar seviyesini takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.