İslam Memiş'ten 'kriz ayı' uyarısı: Yatırımcılar aman dikkat

İslam Memiş'ten 'kriz ayı' uyarısı: Yatırımcılar aman dikkat

Finans analisti İslam Memiş, yatırımcılara 'kriz ayı' uyarısında bulunarak önemli tahminlere yer verdi.

İslam Memiş, Eylül ayında gram altının zirve yapacağına ve Aralık ayında büyük ekonomik çalkantılar yaşanabileceğine dikkat çekti.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Memiş, şu anda bir 'fırtına' beklendiğini belirtti. Memiş, Aralık ayında yaşanacak ekonomik gelişmelerin yatırımcılar üzerinde büyük etkiler yaratacağını vurguladı. Özellikle, petrol fiyatlarının manipülatif bir şekilde değiştirildiğini ifade eden Memiş, fiyatların 80 dolar seviyesinin üzerine çıkabileceğini öngördü.

313312.jpgABD tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında kalarak yüzde 4.2 olarak açıklanmasının ardından doların değer kaybettiğine dikkat çeken Memiş, bu durumun Fed'in faiz indirimine yönelik beklentileri artırdığını belirtti. Dolar karşısında sert düşüşler görüldüğünü ifade eden Memiş, borsa ve döviz kurları hakkında şu değerlendirmelerde bulundu.

4018.jpgGeçen hafta 9771 puandan kapanan borsa, yüzde 1.67 değer kaybı yaşadı. Memiş, borsa için 9400 puan seviyesinin takip edilmesi gerektiğini belirtti. 9800 puan seviyesinin kalıcı olması durumunda 10 bin 50 puan direncinin göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.

Geçen hafta 33.97 TL seviyesinde kapanan dolar kuru için emtia fiyatlarındaki düşüşlere bağlı olarak dolarda beklemeye geçilmesi gerektiğini ifade etti. Euro/dolar paritesinde 1.0950-1.1150 bant aralığını takip edeceklerini belirtti.

1556683.webpGram altın yatırımcılarının ons altını takip etmesi gerektiğini belirten Memiş, ons altın için 2470-2420 dolar aralığını izlemeye devam edeceklerini söyledi. Gram altının Eylül ayında 2880 lira direncini takip edeceğini, 2750-2800 lira aralığının alım fırsatı sunduğunu açıkladı.

1535626.webpMemiş, yılın son çeyreği ve özellikle Aralık ayında büyük ekonomik belirsizliklerin yaşanacağını, bu nedenle uzun vadeli yatırım stratejileri uygulanması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, 18 Eylül'deki Fed faiz kararı ve ABD'deki Kasım seçimlerinin piyasalar üzerinde önemli etkiler yaratacağını öngördü. Yatırımcıların bu belirsizlikler karşısında hazırlıklı olmalarını tavsiye etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.