İsrail Lübnan’da çağrı cihazlarını böyle patlattı! O anlar saniye saniye kamerada

İsrail Lübnan’da çağrı cihazlarını böyle patlattı! O anlar saniye saniye kamerada

Dünya İsrail’in Lübnan’da bulunan Hizbullah üyelerinin çağrı cihazlarını patlamasını konuşuyor. O anlar saniye saniye görüntülendi.

Lübnan'ın güney banliyölerinde Hizbullah üyeleri ve sivillerin bulunduğu bir bölgede, Hizbullah’ın iletişim amacıyla kullandığı çağrı cihazlarının patlaması sonucunda binlerce kişi yaralandı. Olay, Hizbullah için İsrail ile devam eden çatışmalar sırasında yaşanan en büyük güvenlik ihlallerinden biri olarak değerlendirildi.

Patlamalar yaklaşık 30 dakika sürdü ve olay yerine çok sayıda ambulans gönderildi. Tüm dünyayı şoke eden bu saldırılarda Hizbullah yetkilileri, militanları ve sağlık görevlilerinin ağır yaralandığını açıkladı. Patlamaların neden olduğu büyük hasar ve güvenlik açığı, bölgedeki gerginliği daha artmasına neden oldu.

lubnan-daki-sok-edici-patlamalar-israil-in-cagri-cihazlarini-patlatma-stratejisi-nedir-8873.jpg

Lüban Sağlık Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre, saldırıda 9 kişi hayatını kaybederken, 2800 kişi yaralandı. Yaralıların tedavisi halen devam ediyor. Ayrıca, Reuters, patlamalarda bir Hizbullah milletvekilinin oğlunun da yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Hizbullah'ın üst düzey bir yetkilisi, olayda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın zarar görmediğini duyurdu. Ayrıca, Hizbullah’a bağlı uzman ekiplerin patlamaların nedenlerini güvenlik ve teknik açıdan kapsamlı bir şekilde soruşturduğu belirtildi. Yaralıların tedavi için Lübnan’ın farklı hastanelerine sevk edildiği ifade edildi.

O ANLAR KAMERADA

İsrail'in Lübnan'da yaptığı saldırı tüm dünyanın gündemine oturdu. Hizbullah’ın iletişim kurmak için kullandığı çağrı cihazlarını sinyal göndererek aynı anda patlatan ve 30 dakika boyunca sürdüren İsrail, tüm dünyayı şaşkına çevirdi.

Şimdi herkes 'Benzer bir saldırı cep telefonlarıyla da yapılabilir mi?' sorusunu yanıt ararken saldırı anı ise saniye saniye kameralara yansıdı.

asasdaasd.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.