İsrail'den Hizbullah'a filmleri aratmayan siber saldırı: Cep telefonları uzaktan patlatılır mı?

İsrail'den Hizbullah'a filmleri aratmayan siber saldırı: Cep telefonları uzaktan patlatılır mı?

İsrail’in Lübnan'da Hizbullah’ın iletişim kurmak için kullandığı çağrı cihazlarını sinyal göndererek aynı anda patlatması tüm dünyayı şaşkına çevirdi.

İsrail, Hizbullah üyelerine yönelik gerçekleştirdiği saldırıda, örgütün iletişim aracı olarak kullandığı çağrı cihazlarını patlatarak 9 kişinin ölümüne ve yaklaşık 3 bin kişinin yaralanmasına yol açtı. Bu saldırı, dünya çapında büyük bir şaşkınlık yaratırken, bu tür bir suikast yönteminin cep telefonları gibi diğer yaygın iletişim araçlarına da uygulanıp uygulanamayacağı sorusunu gündeme getirdi.

Lübnan'da Hizbullah'ı hedef alan bu saldırı, daha önce benzeri görülmemiş bir yöntemle gerçekleştirildi ve saldırının biçimi sonuçlarından daha fazla dikkat çekti. İsrail’in bu saldırıyı nasıl gerçekleştirdiği konusunda henüz net bilgiler bulunmuyor, ancak olay birçok komplo teorisine kapı araladı.

Bu teorilerden biri de cep telefonları gibi günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası haline gelen teknolojik cihazların aynı amaçla kullanılabileceği ihtimali üzerine yoğunlaştı. İsrail'in geçmişte bu tür suikastlar için telefon bombalarını kullandığı biliniyor. 1996'da Yahya Abdullatif Ayyaş, Batı Şeria'daki İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın komutanı, telefonuna yerleştirilen bir bomba ile öldürülmüştü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.