İstanbul’a o tarihte şakır şakır yağmur yağacak! AKOM serinletecek haberi verdi

İstanbul’a o tarihte şakır şakır yağmur yağacak! AKOM serinletecek haberi verdi

Sıcaktan kavrulan İstanbullulara sevindiren haber geldi. AKOM tarih vererek açıkladı.

İstanbul'da yaşayan vatandaşlar, son birkaç haftadır şehrin stresiyle birlikte aşırı sıcak hava nedeniyle ter döküyor. Yüksek nem oranı, hissedilir sıcaklık değerlerini rekor seviyelere taşırken, şehre ferahlık getirecek güzel haber Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) geldi.

thumbs-b-c-c1858ad32537b7bbe3d45e6de4fc3e4c.jpg

AKOM'un sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, İstanbul'da bugün sabah saatlerinde 28 derece ölçülen hava sıcaklığı, öğle saatlerinde 35 derecenin üzerine çıkacağı belirtildi. Gün içinde nem oranı yüzde 85'e kadar ulaşacakken, gece saatlerinde bu değer yüzde 45'e kadar düşecek. Ancak sıcaklığın gece boyunca da bunaltıcı olması bekleniyor.

Akşam saatlerinde ise sıcaklık yaklaşık 29 derece civarında olacak ve gece yarısından sonra 1 derece daha azalacak.

istanbul-saganak-aa-1543381.jpg

METREKAREYE 5 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞÜYOR

İstanbul'da sıcaklıkların ne zaman düşeceğini merak ederken bu soruya AKOM’dan ferahlatacak paylaşım geldi. Yarından itibaren, yani 23 Temmuz'dan sonra şehirde parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Bu durumun sıcaklıkların 24-24 derece aralığına gerilemesine olanak tanıyacağı aktarılıyor.

Hafta sonu İstanbul'a yağış gelmesi bekleniyor. Cuma günü metrekareye ortalama 1 ila 5 kilogram arası yağış beklenirken, cumartesi günü bu miktarın artarak devam edeceği öngörülüyor. Hafta sonunun ilk gününde sıcaklık 23 dereceye kadar düşecek. Ancak 28 Temmuz pazar günü için İstanbul'da yağış beklentisi bulunmuyor.

sadasdasfsdvdvvcf.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.