İstanbul'da sıcak hava bunalttı: Parklar boş kaldı

İstanbul'da sıcak hava bunalttı: Parklar boş kaldı

İstanbul'da mevsimin en sıcak günlerinden biri yaşanırken, Fatih ilçesine bağlı Çatladıkapı Sahili'nin genellikle kalabalık olan park ve bahçeleri, bunaltıcı hava nedeniyle boş kaldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarılar doğrultusunda sıcak hava dalgası şehri etkisi altına aldı. Normalde günün her saati hareketlilik gösteren Çatladıkapı Sahili, bu kez durgun bir gün geçirdi. Havadan çekilen görüntüler, parkların ve bahçelerin ne kadar boş olduğunu gözler önüne serdi.

aw248921-02.jpg

Sıcak havanın etkisini artırmasıyla birlikte vatandaşlar, dışarı çıkmaktan kaçındı. Sami Azinses adında bir vatandaş, sahilin boş olmasını fırsat bilerek serinlemek için dışarı çıktığını belirtti. Azinses, "İnsanlar dışarı çıkmıyor, çok sıcak var. Biz, gidelim bir serinleyelim dedik. Yollar bomboş, trafik de bomboş, insanlar hava sıcak olduğu için dışarı çıkmıyor" diyerek durumu özetledi. Ayrıca, Azinses gece saatlerinde de dışarı çıkmanın mümkün olmadığını, çünkü havanın esmediğini ifade etti. Haberlere göre, hava sıcaklığının Eylül ayının ortalarına kadar yüksek seyretmeye devam edeceği ve önümüzdeki üç gün boyunca daha da artacağı öngörülüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.