İstanbul’daki bakımevinde skandal: Otizmli çocuk açlıktan öldü

İstanbul’daki bakımevinde skandal: Otizmli çocuk açlıktan öldü

17 yaşındaki otizmli Hüseyin Timuçin'in geçici olarak teslim edildiği özel bir bakımevinde açlıktan öldüğü iddia edildi.

İstanbul'da yaşanan bir olay dehşete düşürdü. 17 yaşındaki otizmli Hüseyin Timuçin geçici olarak teslim edildiği özel bir bakımevinde açlıktan öldü. Adli tıp raporunda da açlıktan öldüğü tespit edilirken Hüseyin Timuçin'in vücudunda çok sayıda yara izine de rastlandığı öğrenildi. Timuçin'in acılı ailesi çocuklarının ihmal yüzünden öldüğünü söyleyerek hukuk savaşı başlattı.

"ÇOK CİDDİ İZLER, YARALAR VAR"

Avukat Rengin Geçen "Çocuğun yüzünde, gözünde, hatta kafasında çok ciddi izler var, yaralar var" dedi. O görüntüler çocuğun son görüntüleri olurken, yüzde 95 otizmli Hüseyin Timuçin bakımevinde bu hale geldikten sonra hayatını kaybetti. Avukat Rengin Geçen "Adli tıp raporuna baktığımızda aslında açlıktan öldüğü tespit edilmiş" şeklinde konuştu.

Annenin rahatsızlığı yüzünden daha iyi bakılabilmesi için özel bir bakımevine getirilen Timuçin için amaç daha iyi bakılmasıydı ancak beklendiği gibi olmadı. Sağlıklı bir şekilde girdiği bakımevinden otizmli gencin cenazesi çıktı.

"AİLE 25 GÜN BOYUNCA ÇOCUĞUNU GÖREMİYOR"

ekran-goruntusu-2024-09-19-121447.png

Avukat Rengin Geçen, "Aileye diyorlar ki siz 1 ay boyunca çocuğunuzu göremezsiniz, hiçbir şekilde iletişim kuramazsınız, buraya gelmeyin. Daha sonrasında bu nedenle aile yaklaşık 25 gün boyunca çocuğunu göremiyor. Aslında böyle bir yönetmelik de mevcut değil" ifadelerini kullandı.

"DARP TANISI VAR"

ekran-goruntusu-2024-09-19-121457.png

Avukat Rengin Geçen "4 farklı hastane gezmiş ve dördüncü hastanede de vefat etmiş. Aile gelen SMS sonucu telefon açtıktan sonra 'sadece çocuğunuzun soğuk algınlığı var, biz bir hastaneye götüreceğiz' denip çıkılıyor. Her ne kadar çocuğunuzun soğuk algınlığı var denilmiş olsa da aslında çocuğun bir darp tanısı var" ifadelerini kullandı.

"ÖLMESİNE 1 GÜN KALA 'ŞİKAYET ETMEYİN' DİYE ARIYORLAR"

ekran-goruntusu-2024-09-19-121452.png

Avukat Rengin Geçen "Çocuk yoğun bakımdayken artık ölmesine 1 gün kala, kurum babayı arıyor ve diyor ki 'Bizi şikayet edecek misiniz? Bizim bir suçumuz, ihmalimiz yok, bizi boşuna şikayet etmeyin' diyorlar" şeklinde konuştu. Söz konusu bakımevinin yetkilileri ise sessiz kaldığı, aramaları yanıtsız bıraktığı belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.