İstanbullular dikkat! 3 gün boyunca tamamen ücretsiz oldu

İstanbullular dikkat! 3 gün boyunca tamamen ücretsiz oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) o hizmetin 3 gün boyunca tüm istanbullulara ücretsiz olduğunu duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden vatandaşlara güzel bir haber duyuruldu. Duyurulan bu haberle birlikte toplu ulaşım ücretsiz oldu.

SADECE ONLAR YARARLANABİLECEK

İstanbul’da Kurban Bayramı boyunca kişiselleştirilmiş olan bütün İstanbulkart kullanıcılarına toplu ulaşım ücretsiz olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamada, belediye ekiplerinin kurban kesim işlemleri yapılırken kesim alanlarında denetim yapacağı ve destek hatlarının 7/24 açık olacağı belirtildi.

Picture background

KURBAN BAYRAMI DÖNEMİNDE SIKI TEDBİRLER ALINDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bayram nedeniyle kentte alınan tedbirlerle alakalı da bir açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından konuya dair yapılan açıklamaya göre, bu sene 16 ve 19 Haziran tarihleri arasında kutlanacak Kurban Bayramı dönemi boyunca ekiplerin 7 gün 24 saat görevde olacağı belirtildi.

5 HAYVAN SATIŞ VE KESİM HİZMETİ SUNULACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait Avrupa yakasında 2, Anadolu yakasında 3 olmak üzere toplam 5 tesiste hayvan satış ve kesim hizmeti sunulacak. Bu modern tesislerde, barınma ve kesimhane alanları yer almakta olup, olası arızalara karşı hazır bekleyen ekipler bulunacak. Kesilen hayvanların etlerinin paketlenmesi amacıyla 240 bin hijyenik poşet hazırlanarak ücretsiz olarak dağıtılacak.

Picture background

TOPLAM 5 KESİM YERİ BELİRLENDİ

Tesislerde mescit, lavabo, tuvalet, dinlenme alanları ve mobil büfe gibi ihtiyaçları karşılayacak sosyal alanlar da mevcut. İBB'ye ait, 7 bin büyükbaş ve 4 bin küçükbaş olmak üzere toplam 11 bin hayvan kapasiteli satış ve kesim yerleri şöyle:

Avrupa Yakası

  • Alibeyköy-Eyüpsultan
  • Kayaşehir-Başakşehir
  • Anadolu Yakası
  • Paşaköy-Sancaktepe
  • Ferhatpaşa-Ataşehir
  • Kurnaköy-Pendik

ALANLARDA DENETİM

İBB, yaklaşık bin kurban satış ve kesim yerini denetleyerek İl Kurban Komisyonu'na rapor sunacak. Bayrama kadar geçen süre zarfında günlük periyotlarla kurban satış alanları kontrol edilip gerekli düzenlemeler yapılacak. Kurbanlıkların alana getirilmesi ve bayram süresince temizlik çalışmaları devam edecek. İstanbul'un ana arterlerinde, meydanlarda ve alt-üst geçitlerde 1100 elle süpürme personeli ve ortalama günlük 100 araçla temizlik çalışmaları düzenlenecek. Ayrıca, bayram öncesinde selatin camileri, bazı merkezi camiler ve mezarlıklarda temizlik çalışmaları gerçekleştirilecek.

Picture background

TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ

Kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri, 16-19 Haziran tarihleri arasında, İBB'ye ait toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanabilecek. İETT, Metro İstanbul ve Şehir Hatları, gerekli durumlarda ek seferler düzenleyecek.

İBB DENİZ TAKSİLERİ DE HİZMETTE

İBB Deniz Taksileri ise 7/24 hizmet vermeye devam edecek. Bayram süresince Kuzguncuk, Moda, Kadıköy, Beşiktaş ve Çubuklu arabalı vapur iskelelerindeki vapur kafeleri de hizmette olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.