İstanbul'u bekleyen büyük tehlike ortaya çıktı: 1556 adet tespit edildi

İstanbul'u bekleyen büyük tehlike ortaya çıktı: 1556 adet tespit edildi

Dün sabah saatlerinde Küçükçekmece’de çöken bina, binalar depreme hazır mı sorusunu yeniden gündeme getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen hızlı arama testlerinde kent genelinde çökme riski bulunan 1556 bina tespit edildi.
İBB‘den konuya ilişkin yapılan açıklamada; belediye tarafından kentteki yapı stoğu tespiti kentsel dönüşümü hızlandırmak maksadıyla binalara ücretsiz olarak hızlı tarama testleri yapıldığı bildirilirken, Ekiplerin adreslere giderek gerçekleştirdikleri analizlerin sonuçlarının apartman sakinleri ile paylaşıldığına da değinildi.

istanbul-turkey-stambul-turciya.jpg

Hızlı tarama testi için 160.000 talep alındı bu kapsamda hız kesmeden çalışan ekipler bugüne kadar 35.000 yapıda analiz gerçekleştirdi. Analiz gerçekleştirilen konutlar dayanıklılığına göre A ve B, düşük risk , C orta risk, yüksek risk ve E çok yüksek risk, şeklinde sınıflara ayrıldı. Bina incelemesi sonuçlarında analizi gerçekleştirilen yapıların %50’si D ve E grubunda yer aldı.


Öte yandan yine İBB tarafından yapılan açıklamada yer alan verilere göre 1556 bina A,B,C,D ve E gruplarına yerleştirilecek kadar hasarlı çıktı. Kendi yükünü taşıyamayacak durumdaki 1556 yapıdan şimdiye kadar 176 bina yıkıldı. Öte yandan 96 bina için ise resmi işlem başlatıldı. 1443 yapı içinse yük sahipleri ve ilçe belediyeleri bilgilendirildi.

Bu kapsamda hakkında işlem başlatılan binaların yıkılması halinde 2907 bağımsız birimin yıkılmış olacağına dikkat çekilen açıklamada "Bu kapsamda 10 bini aşkın kişinin riskli binalardan tahliye süreci gerçekleşmiş olacak. İBB, bu binaların hem mülk sahiplerine hem de kiracılarına İBB Meclisinin kararı ile aylık 7 bin lira kira desteğinde bulunuyor." ifadeleri kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.