İtirafçı Nevzat Bahtiyar'ın evinde arama yapıldı

İtirafçı Nevzat Bahtiyar'ın evinde arama yapıldı

Narin Güran'ın cansız bedeni dereye bıraktığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar'ın evinde jandarma ekipleri tarafından arama yapıldı.

21 Ağustos’ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan ve arama çalışmalarının 19. gününde cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin soruşturma sürüyor.

narin-guran-cinayetinde-cesedi-tasidigi-394113-109386.jpg

Soruşturma kapsamında son olarak, Güran'ın cansız bedenini amca Salim Güran'dan alıp dereye bıraktığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar'ın evinde arama yapıldı.

narin-guran-cinayetinde-cesedi-tasidigi-394116-109386.jpgAkşam saatlerinde tutuklu bulunan Bahtiyar'ın adresine giden jandarma ekipleri evde incelemelerde bulundu.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'ın cesedi, aram çalışmalarının 19. Günün de Eğertutmaz Deresi'nde bir çuval içinde üzeri ağaç dalları ve taşlarla kapatılmış biçimde bulunmuştu.

narin-guran-cinayetinde-cesedi-tasidigi-394114-109386.jpgSoruşturma kapsamında tutuklanan amca Salim Güran'ın çalışanı Nevzat Bahtiyar, Narin'in cansız bedenini dere kenarına kendisinin koyduğunu belirtmişti.

Salim Güran'ın Narin'in cesedini kendisine verdiğini belirten Bahtiyar, ifadesinde şunları söylemişti:

“Salim Güran bana eliyle göstermek suretiyle aracın ön yolcu koltuğunda bulunan battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek ‘Bunu yok edeceksin’ dedi. Ben de gösterdiği şeyin yanına yaklaştım ve bakınca battaniyeye sarılı vaziyette ve hareketsiz vaziyette yatan bir insanın olduğunu gördüm. Salim Güran bana ‘İyi düşün, sana 200 bin lira veririm’ dedi. Battaniyeye sarılı çocuğu alıp, çuvalın içerisine birlikte koyduk. Salim Güran ile ayrılmadan önce Eğertutmaz Deresi’ni işaret etti ve ‘Oraya götür’ dedi. Derenin yanındaki stabilize yolan aşağı doğru inerek uygun bir yer baktım, aracımı derenin kenarında durdurdum. Ağacın yanında çok derin olmayan bir yer buldum. Burada biraz su vardı. Bu alana çuvalı bıraktım ki, çuval birisi tarafından bulunur, diye düşünerek üzerine bir taş koydum. Büyüklüğü 15-20 kilogram civarındaydı. Yanında da birer taş vardı. Üzerine çalı koymadım. Çünkü üzeri kapanmıştı. Daha sonra buradan çıkarak aracıma bindim.”

narin-guran-cinayetinde-cesedi-tasidigi-394115-109386.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.