İtirafçının kırmızı otomobili, Narin'in bulunduğu dere yakınında 50 dakika kalmış

İtirafçının kırmızı otomobili, Narin'in bulunduğu dere yakınında 50 dakika kalmış

Narin Güran'ın cansız bedenini dereye gizleyen Nevzat Bahtiyar'a ait kırmızı otomobilin, 21 Ağustos'ta küçük kızın cesedinin bulunduğu noktaya yakın bir bölgeye gelip park ettiği ve 50 dakika boyunca orada kaldığı ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedenine, aramaların 19'uncu gününde Eğertutmaz Deresi'nde çuval içerisinde ve üzeri taşla örtülü şekilde ulaşıldı.

Olay yerinde başlatılan çalışmalar kapsamında kırmızı bir otomobilin, 21 Ağustos'ta saat 15.40'ta Narin'in cesedinin bulunduğu dereye yakın bölgeye gelerek park ettiği ve yaklaşık 50 dakika boyunca orada kaldığı tespit edildi.

Söz konusu kırmızı aracın, sıva ustası Nevzat Bahtiyar'a ait olduğu belirlendi. Bahtiyar, bunun üzerine gözaltına alındı.

"BUNU YOK EDECEKSİN DEDİ"

Nevzat Bahtiyar, ifadesinde 2 Eylül'de tutuklanan Narin'in amcası ve mahalle muhtarı Salim Güran'ın otomobili ile battaniyeye sarılı vaziyetteki Narin'in cesedini getirdiği yok etmek için kendisine 200 bin TL teklif ettiğini söyledi.

Bahtiyar, “Salim Güran, battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek, 'Bunu yok edeceksin' dedi. 'İyi düşün, sana 200 bin lira veririm' dedi. Battaniyeye sarılı çocuğu alıp, çuvalın içerisine birlikte koyduk. Muhtar Salim Güran ile ayrılmadan önce 'göl' diye tabir ettiğimiz Eğertutmaz Deresi'ni işaret etti ve 'Oraya götür' dedi. Ağacın yanında çok derin olmayan bir yer buldum. Burada biraz su vardı. Bu alana çuvalı bıraktım ki çuval birisi tarafından bulunur diye düşünerek üzerine bir taş koydum” diye konuştu.

İTİRAFÇI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Nevzat Bahtiyar'ın itirafının ardından Tavşantepe’ye 2 kilometre mesafede bulunan Eğertutmaz Deresi'nin kenarında keşif yapıldı.

Jandarma eşliğinde dere kenarına götürülen Bahtiyar’ın burada ifadesine başvuruldu. İşlemlerinin ardından Nevzat Bahtiyar bugün adliyeye götürülürken, cezaevinde ifadesi alınan Salim Güran hakkındaki iddiaları reddetti.

Öte yandan Bahtiyar'ın ifadesinde bahsettiği mahalleye çıkan parke taşlı yol, kamera ile görüntülendi.

Nevzat Bahtiyar'ın Narin'in cansız bedeninin aldığını öne sürdüğü yer ile küçük kızın cesedinin bulunduğu dere arasındaki mesafe, araçla normal bir hızda 3 dakika sürüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.