İyi Parti’de tarihi gün ‘Yeni dönem başlıyor’ Nefesler tutuldu

İyi Parti’de tarihi gün ‘Yeni dönem başlıyor’ Nefesler tutuldu
İyi Parti’de bir dönem sona eriyor. Bugün yapılacak olan kurultayda İyi Parti’nin yeni genel başkanı seçilecek. Genel başkanlık koltuğu 4 aday yarışacak.

Yerel seçimlerin ardından İyi Parti Olağanüstü Kurultay’a gitme kararı aldı. Bugün yapılacak kurultayda İyi Parti’nin yeni genel başkanı belirlenecek.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener kurultayda aday olmayacağını açıklarken genel başkanlık koltuğu için 4 aday yarışacak.

Genel başkanlık için 1300 delege oy kullanacakken kurultayda Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın ve Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz yarışacak.

İLK GÖRÜNTÜLER KAMU SON HABER'DE

Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da gerçekleşecek kongrede adaylar en fazla 40 dakika konuşacak. İyi Parti’nin yeni genel başkanın seçileceği kurultayda seyirci alınmazken, seçimin yapılacağı salondan ilk görüntüler Kamu Son Haber’e gelmeye başladı.

whatsapp-image-2024-04-27-at-11-23-37.jpg

Ankara'daki salonda kırmızı atkılılar Koray Aydın, turkuaz atkılılar Tolga Akalın destekçisi olarak yer alırken Müsavat Dervişoğlu ise destekçilerine atkı dağıtmamayı tercih etti.

whatsapp-image-2024-04-27-at-11-27-22-1-001.webp

MERAL AKŞENER VEDA ETTİ

İYİ Parti'nin Kurucusu ve Genel Başkanı Meral Akşener de salona giriş yapmasının ardından delegelerle selamlaştı. Kurultay'da konuşma yapan Akşener son kez partililerin karşısına geçerek 'Allahaısmarladık' dedi.

whatsapp-image-2024-04-27-at-11-56-07-1.webp

45229e22-371c-48ef-8484-ff71a17c786e-001.jpg

SALT ÇOĞUNLUĞU ALAN KAZANACAK

Kurultayda yarışacak adayların pusula renkleri belli oldu. Koray Aydın sarı, Müsavat Dervişoğlu mavi, Tolga Akalın beyaz ve Günay Kodaz ise kırmızı renkli pusula ile kurultayda kendilerini temsil edilecek.

1.302 kayıtlı delegenin bulunduğu 5'inci olağan üstü kurultayda, genel başkan seçilebilmek için adaylardan birinin kazanması için delegelerin salt çoğunluğunu sağlaması gerekiyor.

whatsapp-image-2024-04-27-at-11-56-07.webp

İyi Parti kurultayında Divan Başkanı oy birliği ile Şükrü Kuleyin oldu.

whatsapp-image-2024-04-27-at-11-49-13-2.jpg

Yeni genel başkanın seçileceği kurultayda İYİ Parti Kurucusu ve 27. Dönem İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik'te salonda yerini aldı.

AKŞENER SON KEZ KONUŞTU

Kurultayda son kez partilerin karşısına çıkan Meral Akşener şunları söyledi:

"Türkiye tarih yazacak" dedik, vatandaşların partisi olduk. Nasıl zulme uğradığımızı unutmayın. Yolluktan gelip nasıl ayakta kaldığımızı unutmayın. Şiddete maruz kalan kardeşlerimizi unutmayın. Ben unutmadım, unutmayacağım.

Tek kişi kalsam da bu mücadelen "Vaz geçmeyeceğim" dedim. Ben bu bedeli ödemeye razıyım. Yetim mağlubiyeti haksız bırakmadım. Başarısızlığı ben aldım, başarıyı siz yakalayın. Bugünden sonra bu evi siz koruyacaksınız, siz ayakta tutacaksınız. Yolunuz, bahtınız açık olsun, Allahaısmarladık."

m2.webp
AKŞENER SALONDAN AYRILDI

Meral Akşener konuşmasının ardında salondan ayrıldı. Adaylar Akşener'i uğurlamaya çıkmaması dikkat çekti.

ADAYLAR KONUŞMAYA BAŞLADI

Adayların konuşma sırasının kurayla belirlendiği kurultayda, sırasıyla Dervişoğlu, Akalın, Aydın ve Kodaz konuşma yapmaya başladı.

asdasdasd.jpg

2028'DE İKTİDARA TALİBİZ

Kürsüye çıkan Müsavat Dervişoğlu 2028 seçimlerinde Türkiye'nin iktidarına talip olacak enerjide bir parti olduklarını ve önlerinde aşmaları gereken problemler olduğunu söyledi.

Dervişoğlu konuşmasında öne çıkanlar şöyle;

"Bu kongre büyük Türk milletinin takip ettiği bir kongre. Bu kongrede başka partilerde olduğu gibi taraflaşma olmamıştır yalan iftira fitne sokağa dökülmemiştir. Bütün adaylarımız kendilerine yakışan bir tavır sergilemişlerdir. Hepinizin huzurunda adaylarımıza ve adaylarımıza gönül verenlere teşekkür ediyorum. Kolay günler beklemiyor bizleri. Sadece kongre yapmayacağız. Bu kongrenin sonucun yaraların sarılması için çaba sarf edeceğiz. Biliyorum kırgınlıklarımız var birleşmeli ve aşmalıyız onun için geliyoruz."


"İYİ PARTİ'NİN OYU YÜZDE 52'DİR"

Müsavat Dervişoğlu “AKP’nin seçim kaybetmediği Nevşehir gibi bir yerde %52 oy alıyorsak bana sorarsanız İYİ Parti’nin oyu %5 değil, %52’dir” ifadelerini kullandı.

gmkyvbfwkaeztwh.jpg

"BUGÜN TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİN İKTİDARA YÜRÜYÜŞÜNÜN İLK GÜNÜ"

Kurultay’da Müsavat Dervişoğlu’nun ardından kürsüye çıkan İyi Parti Genel Başkan Adayı Tolga Akalın, "Bugün eski Türkiye'nin yani Tayyip Erdoğan Türkiye'sinin son günü, Türk milliyetçilerinin iktidara yürüyüşünün ilk günü" dedi.

Meral Akşener’in kendilerine muazzam katkıda bulunduklarını dile getiren Tolga Akalın, şunları söyledi:

“MHP'deyken ne istedik? Türk milliyetçilerinin iktidarını istedik ve bu kapsamda bir yürüyüş başlattık. 8 yıllık bir siyasi hareketin lideri, partimizin kurucu genel başkanı hem bizlerin hem Türkiye'nin ablası olan Meral Akşener her birimize çok muazzam katkılar yaptı. Ben huzularınızda kendilerine saygılarımı ve hürmetlerimi sunuyorum.”

Erdoğan bir şovalye değildir, bir alp değildir. Bir pusucudur. Ancak muhalefetine pusu kurarak iktidarını yürütür.

"KUTLU YÜRÜYÜŞ BUGÜNLERE GELDİ"

Erdoğan'ın bitiremediği tek hareket iyiler ve cesurlar hareketi oldu. Gemerek ve Tosya'yla o yürüyüşü durdurabileceklerini düşündüler ancak o kutlu yürüyüş bugünlere geldi.

Merkez siyaset yapıyorsanız ve merkezden iktidara yürümek istiyorsanız. Türk milletine 3 konuda mesaj vermeniz lazım. Güvenlik, özgürlükler ve hukuk, refah alanında mesaj vermeniz gerekiyor."

gmk4gwpwiaebhnp.jpg

"İKTİDAR MİLLETİ YOKSULLUĞA MAHKUM ETTİ"

İYİ Parti'nin 5'inci Olağan Kurultayı’nda üçüncü olarak Koray Aydın kürsüde yerini aldı. İYİ Parti Genel Başkan Adayı Koray Aydın konuşmasında iktidara yüklendi.

Koray Aydın, iktidarın ve ucube sistemin ülkenin dış borcunu tam 500 milyara çıkarttığını ifade ederek, milleti yoksulluğa mahkum ettiğini söyledi.

Genel Başkan adayı Koray Aydın devamında ise şunları söyledi:

"Bu iktidar yandaşlarını zengin ederken milleti ucuz et kuyruğuna girmeye mahkum etti. Bu iktidar liyakati değil yandaşlığı önceleyerek gençlerin hayallerini çaldı. Gençlerimize giderlerse gitsinler dedi. Bu iktidar yüce dinimiz İslam'ı kirli siyasetine alet etti. Yanlış ekonomi politikalarını nas var nas diyerek perdelemeye çalıştı. Bu iktidar ve ucube sistem dış politikayı iç politikanın malzemesi yaptı. Kendi kolduğunu ülkenin kaderine tercih etti."

TÜRKİYE SIĞINMACI KAMPINA DÖNÜŞTÜ

"Bu iktidar ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün yurtta barış dünyada barış ilkesinden uzaklaşarak ülkeyi bir sığınmacı kampına dönüştürdü. Bu iktidar sokaklarımızı huzursuz, geleceğimizi güvensiz kıldı. Namusumuz olan hudutlarımızı da kevgire döndürdü. Türk vatandaşlığını pazar malı gibi sattı. "Hudut namustur" diyen gençlerimizi tutuklatırken terörist başı Apo'nun posterlerini serbest bıraktı. Bu iktidarı Türk milletinin yakasından söküp atacağız."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.