İYİ Partili Bilge Yılmaz'dan TÜİK'e sert tepki

İYİ Partili Bilge Yılmaz'dan TÜİK'e sert tepki

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "TÜİK'in yaptığı manipülasyonların gerçek sorumlularını tarafsız ve bağımsız yargının önüne çıkartacağız" ifadelerini kullandı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türkiye İstatistik Kurumu''nun (TÜİK) enflasyon hesaplamasının temelini oluşturan madde fiyat listesini açıklamayı durdurmasına karşı açtığı davayı kazandığını dün açıklamıştı.

DİSK''ten yapılan açıklamada TÜİK''in madde fiyat listesini Haziran 2022''den beri açıklamadığını ve bu durumun enflasyon verilerini daha da şüpheli getirdiği belirtilmişti.

TÜİK''ten yapılan açıklamada ise bilgi talebi ve bilgi edinme hakkı çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden TÜFE madde sepeti fiyatları ile ilgili başvuru yapıldığı ve başvurulara cevap verildiği belirtilerek, "TÜİK''e karşı açılmış bir dava bulunmamakta olup, Kurumumuz bahsi geçen davada taraf değildir." ifadeleri kullanmıştı.

Bilge Yılmaz, konuyla ilgili paylaşımında TÜİK''e açtığı davayı kazanan DİSK''i tebrik etti. TÜİK''in 17 gün sonra "güvenilir, şeffaf ve doğru bilgi veren bir kurum kimliğini" yeniden kazanacağını belirten Yılmaz, "TÜİK’in yaptığı manipülasyonların gerçek sorumlularını tarafsız ve bağımsız yargının önüne çıkartacağız" diye yazdı.

Bilge Yılmaz''ın paylaşımında şu değerlendirmelere yer verildi:

"TÜİK’in iktidarın siyasi propaganda apartına dönüştüğünü ve verileri doğru açıklamadığını biliyoruz. Yanlış açıkladıkları enflasyon oranı ile hem hepimizin cebinden para çalıyorlar hem gerçekleri örtbas etmeye uğraşıyorlar.

Bu sebeple TÜİK’in bu örtbasına karşı açtığı davayı kazanan DİSK’i kutluyorum. TÜİK artık enflasyon hesaplamasının temelini oluşturan madde fiyat listesini açıklamak zorunda. Bu iyi bir haber. Daha iyi haber ise TÜİK sadece 17 gün sonra güvenilir, şeffaf ve doğru bilgi veren bir kurum kimliğini yeniden kazanacak.

TÜİK’in yaptığı manipülasyonların gerçek sorumlularını tarafsız ve bağımsız yargının önüne çıkartacağız. Vatandaşlarımızın uğradığı zararları giderecek, sorumluların hesap vermesini sağlayacağız."


 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.