İYİ Partili Turhan Çömez’den flaş iddia: TOGG tarihten silinecek mi?

İYİ Partili Turhan Çömez’den flaş iddia: TOGG tarihten silinecek mi?

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Meclis’te görüşmelerine başlanacak olan tasarruf paketi ve TOGG’a ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan ‘tasarruf paketi’ bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülecek

Tasarruf paketinde yer alan 11. madde, bazı elektrikli araç firmalarına yönelik ayrıcalık sağlayacağı gerekçesiyle tartışmalara yol açtı.

Halk TV'de katıldığı canlı yayında konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, bu durumun Türkiye'de fabrika kuracak olan Çin merkezli BYD firmasına imtiyaz sağlayacağını ve bu durumun da TOGG'a zarar vereceğini söyledi.

“TOGG’UN TARİH SAHNESİNDEN SİLİNMESİNE YOL AÇACAK”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, şu ifadeleri kullandı:

“Meclis’e bir tasarruf paketi ile ilgili sözde bir torba yasa getireceğiz. Bunlardan bir tanesi 11. madde çok net bir şekilde Çin'den gelmesi planlanan elektrikli araçla ilgili firmanın çok fazla imtiyaz sahibi olması. Bunun için yasa çıkartıyoruz biz. Akıl alır gibi değil. Göreceksiniz tarihe not düşüyorum. Bu durum 'TOGG'u büyük ölçüde hırpalayacak ve TOGG'un tarih sahnesinden silinmesine yol açacak bir imtiyazdır bu.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.