Japonya'da sel felaketi: 1 kişi kayıp

Japonya'da sel felaketi: 1 kişi kayıp

Japonya'da Yamagata ve Akita eyaletlerinde meydana gelen şiddetli yağışlar, önemli sorunlara yol açtı. Yamagata eyaletinde bazı nehirler taşarken, birçok yerleşim yerinin sular altında kaldığı bildirildi.

Shinzo şehrindeki 13,527 hanede yaşayan 32,141 kişiye acil güvenlik uyarısı yapıldı. Akita eyaletinde ise bir toprak kayması sonucunda bir kişi kayboldu. Yetkililer, riskli bölgelerde yaşayanları güvenli alanlara taşınmaya çağırdı ve hareket imkanı olmayanlar için yüksek yerlere çıkma tavsiyesinde bulundu.

Şiddetli yağışlar ayrıca ulaşımı da olumsuz etkiledi. Yamagata eyaletinde Nihonkai Tohoku Otoyolu kıyı kesimlerinde sel riski nedeniyle kısmi olarak trafiğe kapatıldı. Ayrıca, Yamagata Hızlı Tren Hattı üzerindeki Yamagata İstasyonu ile Shinjo İstasyonu arasındaki tren seferleri de gün boyunca durduruldu.

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), Tohoku bölgesinde bulunan Yamagata, Akita, Aomori, Fukushima, Iwate ve Miyagi eyaletlerinde yarına kadar şiddetli yağışların süreceğini belirtti. Bu durumun sel baskınları ve toprak kayması riskini artırabileceği uyarısında bulundu ve vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.