Kadın çiftçiye 600 milyon TL'lik destek

Kadın çiftçiye 600 milyon TL'lik destek

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece kadın çiftçiye 600 milyon Tl yardım yapılacağını bildirdi.

Kadın çiftçiye 600 milyon TL'lik destek

TBMM Fırsat Eşitliği Komisyonunda sunum yapan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri gibi alanlardan yeni mezun kadınlara yönelik çalışma başlatacaklarını açıkladı.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan bilgilere göre, Işıkgece "Çiftçilerle yapılan anketlerde, kadınların kırsalda durması durumunda, erkeklerin de kaldığı görüldü. Bugüne kadar 44 kadın girişimciye 4,4 milyon TL’lik hibe gitti. Şimdi bunu 81 ile yayarak, 2024'e kadar 6 bin proje çıkaracağız. 600 milyon TL’lik bir bütçe ile çiftçilerimize 100'er bin lira hibe vereceğiz. Bu projenin yayılmasını, örnek teşkil etmesi adına da son derece önemli görüyoruz” dedi.

Yönetici kadrolarında en az 1 kadının olduğu yerel eylem derneklerini desteklediklerini de aktaran Işıkgece "AB fonlarıyla desteklenen bir proje. 50 tane yerel eylem derneği vardı. Bu sayıyı 110’a çıkaracağız. Bu derneklere destek vermek için 120 bin avroluk bütçe ayırdık. O dernekler şehrin içerisinde tarımsal faaliyetleri, bizim verdiğimiz çerçeve içerisinde destekliyorlar. Bu yıl 81 ilden gelen 43

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.