Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü imza tarihi belli oldu

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü imza tarihi belli oldu

Kamu işçilerinin Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü imza tarihi belli oldu.

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Kamu işçilerinin maaş zammı hakkında hükümetten gelen teklifi değerlendirdi ve dikkat çeken ifadeler kullandı. Açıklamada Türk İş, hükümetin teklifini kamuoyuna duyururken teklifin yeterli olmadığını vbe nihai kararın ne zaman verileceğini söyledi.

KAMU İŞÇİLERİNE MAAŞ ZAMMI

Kamu işçilerine maaş zammı teklifi 12 bin lira taban ücret ve 2023 yılının ikinci yarısı için zammın yüzde 40 olması talebi var. Sizce bu zam yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

TÜRK İŞ: ZAM GÜZEL AMA YETERLİ DEĞİL

Türk İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay yaptığı son dakika açıklamasında maaş zam teklifinin güzel olduğunu ama yeterli olmadığını söyleyerek, "Bakan bey bize 12 bin lira taban ücret, bu yüzde 30''u da yetersiz bulduğunu, aynen kullandığı ifade şu: Yüzde 40 civarında bir rakam teklif etti. O günden bu güne kadar 30''la 40 arası teklif olumlu güzel bir teklif. Ama bunun yeterli olmadığını söyledik. Bakandan müsaade aldık huzurunuza geldik. Önümüzdeki günlerde, zannediyorum bayarama kadar yetişmeyecek ilave teklifin. Hemen bayram bitimi pazartesi ya da salı günü bize bir teklif sunmalarını bekliyorum. Bugünkü son durum bu. Yani 2 haftadan geldiğimiz noıkta bu. Mükemmel bir nokta ama yeterli değil. 12 bin taban ücret düşük bir ücret. Yüzde 40''ı da tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

TARİH BELLİ OLDU

Atalay yaptığı son dakika açıklamasında 24 ya da en geç 25 Nisan''da maaş zammı teklifinin yeniden geleceğini ve zammın belli olacağını söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.