Toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı: İşçilere yüzde 70 zam!

Toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı: İşçilere yüzde 70 zam!

Batman Belediyesi'nin bünyesinde kadrolu olarak görev yapan işçilere ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. 2 yıllık toplu sözleşmede yüzde 70 zam kararına varıldı.

Batmancagdas.com''da yer alan habere göre; Batman Belediyesi, 2023 ve 2024 yılları arası dönemi kapsayan ve 1 yıl boyunca geçerli olacak toplu iş sözleşmesinde sonuca vardı. 

Belediye İş Sendikası Başkanı Salih Direk, yeni sözleşme 1 Mart itibariyle geçerli olacağını söyledi. Direk şunları kaydetti:

“Toplu iş sözleşmesi yaklaşık 1.5 ay gecikmeli olarak arabulucu yoluyla çözüme kavuştu. Buna göre En düşük yevmiyeler 423 liradan 745 liraya ve 458 liradan 798 liraya yükselterek yaklaşık yüzde 70 oranında zam yapıldı.  Ayrıca Vali ve Belediye Başkan vekili sayın Ekrem Canalp, göreve gelir gelmez eski kadrolu çalışanların  maaşlarını çok  düşük bularak herkese eşit seyanen 110 lira ek ilave bir ara  zam da yapmıştı.  Bu zam kararı  bir  nebzede olsa  eski kadrolu işçilere  nefes  aldırmıştı. İlaveten yemek ücretlerinde de artışa gidilmişti.  

Eski kadrolu işçileri kapsayan bu  toplu iş sözleşmesinden ötürü sayın valimize  üyelerimiz adına  teşekkür ediyorum. Bir yıllık  toplu-iş sözleşmemizin  tüm kazanımları ile hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.