Milyonları ilgilendiren temmuz maaşı zammında flaş gelişme: Rakamlar netleşiyor!

Milyonları ilgilendiren temmuz maaşı zammında flaş gelişme: Rakamlar netleşiyor!

Milyonlarca memur ve emekli temmuz ayında yapılması beklenen maaş zammına odaklanmış durumda. Beklenen zamma ilişkin yapılan enflasyon tahminlerinin beraberinde rakamlar da netleşmeye başladı. İşte detaylar...

Mehmet TUFAN / KAMU SON HABER

Temmuz ayına 2 aylık bir süreç kala milyonlarca emekli ve memurun gözü kulağı maaşlarına yapılmasını bekledikleri zam oranında. 

Enflasyon beklentisinin açıklanmasının ardından maaşlara yapılacak zammın rakamları da netleşmeye başladı. 

TEMMUZ MAAŞI RAKAMLARINDA PERDE ARALANIYOR

Enflasyon tahminlerini açıklayan Merkez Bankası''nın Nisan ayı için beklentisi 2.64, Mayıs''ta 2.46 ve Haziran''da 2.61 oldu. Böylelikle zam oranları için ihtimaller de belli olmaya başladı. TÜİK ise yılın ilk çeyreğinde enflasyon rakamını yüzde 12, 52 olarak duyurmuştu.

İŞTE ZAM ORANLARINDA BEKLENTİ

Vatandaşların beklentisinin yüzde 25 ile yüzde 30 arasında olmasını beklediği maaş zammı, MB''nin anketine göre temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 21.43 iken, memur ve memur emeklisine 19.18 oranında bir sinyal veriyor.

EN DÜŞÜK MAAŞLAR

Memur emeklileri ve memurlar toplu sözleşme kapsamında temmuz ayında yüzde 6 oranında bir zam ve enflasyon farkı alacak. MB''nin tahminlerine göre ise 6 aylık enflasyon yüzde 21.43 iken oluşan fark 13.43 olacak.

Bu tahminler göre, en düşük memur maaşı 14 810 TL''ye yükselirken, en düşük memur emeklisi maaşı ise 9 bin 876 TL''ye çıkacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.