Atamalarla ilgili kritik detay gün yüzüne çıktı ' Kamuda tasarrufun planı sızdı!

Atamalarla ilgili kritik detay gün yüzüne çıktı ' Kamuda tasarrufun planı sızdı!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatıyla oluşturulan kamuda tasarruf tedbirlerinin detayları netleşmeye başladı.

İktidarın seçim sonrasında bir dizi tasarruf tedbiri alacağına ilişkin haberler gündeme geldi. Yeni alınacak "kamuda tasarruf tedbirleri" detaylarıyla açıklandı.

Tasarruf önlemleri, geçtiğimiz gün yapılan cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında ele alındı. Bu kapsamda, uygulama merkezi sistemle takip edilecek ve tedbirlere uymayan kamu kurumları uyarılacak. Uyarılara rağmen harcamalarını kısıtlamayan kamu kurumları veya personelle ilgili farklı yaptırımların gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

images-3.jpg

Türkiye gazetesinden Emrah Özcan'ın haberine göre, hangi harcama kalemlerinde kesintiye gidileceğine dair uzun bir liste hazırlandı. Zorunlu ihtiyaçlar dışında herhangi bir harcamaya izin verilmeyecek. Ayrıca, fiziki gerçekleşmeleri başlamamış kamu yatırımlarına ödenek aktarımı yapılmayacak.

Yeni kamu binaları alımı veya kiralanmasına izin verilmeyecek. Bir kurumun bina ihtiyacı olduğunda, diğer kurumların boşta veya kullanılmayan binaları bu ihtiyacı karşılamak üzere kullanılacak. Kamuya personel alımı, yalnızca yıl içinde emekli olanların sayısıyla sınırlandırılacak.

tasarruf-genelgesi-14-gunde-yerle-bir.jpgPersonel ihtiyacı olması durumunda, fazla personel bulunan başka kurumlardan bu ihtiyaç giderilecek. Makam araçlarının veya kamu taşıtlarının kullanımına da kısıtlamalar getirilecek. Bir kurumun araç ihtiyacı olduğunda, yeni araç alımı veya kiralaması yerine diğer kurumların araçlarından yararlanılacak.

Bütçenin gelir kalemlerinde kayıt dışı ekonomiyle mücadele ve vergiye uyum başlıklarında yapılacak çalışmalarla artış sağlanacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu kapsamda denetimlerini artıracak ve bu sayede bütçenin gelir tarafının arttırılması hedeflenirken, aynı zamanda yeni tasarruf tedbirleriyle yıl sonu bütçe açığının hedeflenenden daha az olacağı öngörülüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.