Karın ağrısı ile gitti hayatını şokunu yaşadı. Tıp dünyası bu olayı konuşuyor 'Tam tamına 5,5 kilo'

Karın ağrısı ile gitti hayatını şokunu yaşadı. Tıp dünyası bu olayı konuşuyor 'Tam tamına 5,5 kilo'

Muayene sonucunda kitle haline geldiği ve yaklaşık 5.5 kilogram ağırlığında olduğu tespit edildi, doktorlar inanamadı.

Trabzon’da 45 yaşındaki M.U., karın ağrısı şikayetiyle gittiği Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde müthiş bir sürprizle karşılaştı. Muayene sonucunda kitle haline geldiği ve yaklaşık 5.5 kilogram ağırlığında olduğu tespit edilen rahmi, başarılı bir operasyonla alındı.

Hastanın hiçbir şikayeti olmaması ve sadece kilo aldığını düşünmesi şaşkınlık yaratırken, Uzman Dr. Hasan Akyüz, karın içinde yavaş büyüyen kitlelerin her zaman belirti vermediğini ve bu nedenle kadınların şikayetleri olmasa bile belli aralıklarla kadın hastalıkları yönünden muayene olması gerektiğini vurguladı.

kitle.webp

"MİYOM KANSERE DÖNÜŞEBİLİRDİ"

Dr. Akyüz, hastanın şikayeti olmasaydı miyomların kansere dönüşme ihtimalinin de olduğunu belirterek, "Böyle bir durumla karşılaşabilirdik. Tabi bunun sonucu da iyi olmayan bir noktaya ulaşabiliyor. Ölümcül olma ihtimali az da olsa var. Fakat bu miyomları genelde hastalar fark etmiyor ama bu kadar büyük kitleler hastaların hayat kalitelerini düşürecek etkiler yaratıyor. Kendileri çok fark etmiyorlar ancak ameliyattan sonra ne kadar rahatladıklarını anlıyorlar" dedi.

kitle-241241.webp

KADINLARA DÜZENLİ MUAYENE ÖNERİSİ

Dr. Akyüz, tüm kadınların şikayetleri olsun ya da olmasın belli aralıklarla kadın doğum uzmanları tarafından muayene edilmesi gerektiğini ve gerekli muayenelerin yapılmasının önemini vurguladı.

ameliyat.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.