Kendimi sürekli halsiz hissediyorum diyenler dikkat! Bu besinler yorgunluğu anında bitiriyor

Kendimi sürekli halsiz hissediyorum diyenler dikkat! Bu besinler yorgunluğu anında bitiriyor

Gün içerisinde birçok kişi kendini halsiz hissedebilir. Bu halsizlik aşırı yorgun hissetme olarak da tanımlanır. Bu besinleri düzenli yediğiniz takdirde yorgunluğunuz son bulacak.

Günlük yaşam tarzımız, kullandığımız ilaçlar ve depresyon gibi faktörler halsizliğe yol açabilir. Bu halsizlik, geçici olabileceği gibi 6 aydan daha uzun sürebilen kronik bir sorun da olabilir. Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirerek, düzenli egzersiz yaparak ve uyku kalitenizi iyileştirerek yorgunluğunuzu azaltabilirsiniz. Ancak, halsizliğin altında yatan tıbbi bir neden varsa mutlaka bir uzmana danışmanız önemlidir.

İşte ay ay sebze meyve takvimi - Sözcü

GÜNE YULAF EZMESİYLE BAŞLAYIN

Glisemik indeksi düşük olan yulaf ezmesi, kan şekerini dengede tutarak uzun süreli enerji sağlar. Ayrıca B grubu vitaminleri açısından zengin olan yulaf ezmesi, enerji metabolizmasını da destekler. Yulaf ezmesini yoğurt ve meyve ile birlikte tüketerek güne zinde başlayabilirsiniz.

SALATANIZA ISPANAK EKLEYİN

Ispanak, demir, potasyum ve magnezyum gibi mineraller açısından zengin bir besindir. Bu mineraller sayesinde halsizlik ve yorgunlukla savaşmaya yardımcı olur. Ispanağı salatalarınıza çiğ olarak ekleyebilir veya zeytinyağlı veya kıymalı sebze yemeği olarak tüketebilirsiniz.

Sebze ve meyvelerinin besin değerini artıran 11 öneri

HER GÜN YOĞURT TÜKETİN

Yoğurt, hem protein hem de probiyotik bakımından zengin bir besindir. Probiyotikler, bağışıklık sistemini güçlendirerek ve bağırsak florasını düzenleyerek kronik yorgunluğun etkilerini azaltmaya yardımcı olur. Yoğurdu ara öğünlerde sade veya meyve ile, ana öğünlerde ise yemeklerinizle birlikte tüketebilirsiniz.

HAFTADA 3 DEFA BALIK TÜKETİN

Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan balık, bilişsel işlevleri ve beyin fonksiyonlarını destekler. Haftada en az 3 defa balık tüketmek, yorgunlukla mücadelede önemli bir rol oynar.

KURU BAKLAGİLLERİ SOFRANIZDAN EKSİK ETMEYİN

Kuru baklagiller, protein, lif ve kompleks karbonhidratlar açısından zengin bir besindir. Bu besin ögeleri, uzun süreli enerji sağlayarak yorgunluk hissini azaltmaya yardımcı olur. Haftada en az 2 defa kuru baklagil yemeği tüketmeyi ihmal etmeyin.

Kuru Baklagiller Nelerdir, Faydaları Nedir? - Yemek.com

KABAK ÇEKİRDEĞİ VE BADEMLE MAGNEZYUM ALIN

Magnezyum eksikliği, halsizlik, kas yorgunluğu ve kramplara neden olabilir. Kabak çekirdeği, ay çekirdeği, badem, fındık ve kaju gibi besinler magnezyum açısından oldukça zengindir. Günde 1 avuç kabak çekirdeği veya 8-10 adet badem tüketmek magnezyum ihtiyacınızı karşılayabilir.

YUMURTAYA YER VERİN

Yumurta, B12 vitamini ve protein açısından zengin bir besindir. B12 vitamini eksikliği ise yorgunluk, hafıza ve konsantrasyon eksikliğine yol açabilir. Sağlıklı bireyler her gün veya gün aşırı 1 yumurta, yüksek kolesterolü olan bireyler ise haftada 2 kez 1 yumurta tüketebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.