Kerim Rota: Hazırlığınızı yapın! Rekor artacak

Kerim Rota: Hazırlığınızı yapın! Rekor artacak

Ünlü ekonomist Kerim Rota, o yatırım aracını işaret ederek rekor kıracağını açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek için yatırım araçlarına yöneliyor. Dolar tarafında son yaşanan yükseliş ise dikkat çekti. Ünlü ekonomist Kerim Rota, dolar tarafında yaşanacak senaryoyu açıkladı.

FAİZLER REKOR KIRDI

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 gibi bir tarihi seviyeye getirdi. Faiz artırımı ile beraber borsa 10 bin seviyesini mevduat faizleri ise yüzde 55 gibi rakama geldi. Dolar tarafı ise tam tersi bir şekilde 3 aylık periyotta 32,2 ile 32,7 seviyesi orasında dolaştı.

dolar-tl-turk-lirasi-0000.jpg

DOLAR NE OLACAK?

Ancak son günlerde dolar tarafında durgunluk yükselişe geçti. 32,2 seviyesinde 33 bandına kadar gelen dolar dikkat çekti. Anlık olarak ise 32,89’da işlem görüyor. Mevduat faizinin de yüzde 50 bandına düşmesi ve borsanın da 10 bin 566 seviyesine geldi. Doların geleceği ise şimdiden merak edilmeye başlandı.

dolar-tl.jpg

ROTA: ARTIŞA GÖTÜRECEK

Ünlü ekonomist Kerim Rota, yabancının çeşitli kısıtlamalardan dolayı fazla gelmediğini söylerken, “Döviz kredisini neredeyse yasaklandı. Böyle olunca artık eski seçim öncesi dönemindeki kur artışlarına geri dönüyoruz. Aylık özellikle 60 kuruş veya 80 kuruş aralığında bir artışa götürecektir. Merkez Bankası bunu götürebildiğin kadar götürecek” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.