Kılıçdaroğlu Twitter'da dünya rekorunu kırdı

Kılıçdaroğlu Twitter'da dünya rekorunu kırdı

Kemal Kılıçdaroğlu Twitter'da paylaştığı "Alevi" başlıklı video Twitter'ın en çok izlenen videosu oldu.

Arif Aydın Kaplan / KAMU SON HABER 

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformu Twitter''da paylaştığı "Alevi" isimli video, dünyanın en çok izlenen Twitter videosu oldu. Kılıçdaroğlu''nun rekor kıran paylaşımı 104 milyon etkileşim ve 30 milyon izlenme aldı. 77 bin Retweet ve 479 bin beğeni alan video Türkiye''nin gündemine oturmuştu.

Kılıçdaroğlu''nun tarzı haline gelen, evinin mutfağı veya çalışma odasında çektiği videolar konuşulmaya devam ediyor. Rekor kıran Alevi videosunda "Tek bir oyla sen bu ülkeyi can yakan mezhep tartışmalarından çekip çıkaracaksın. Artık kimlikleri konuşmayacağız" diyen Kılıçdaroğlu paylaşımında şunları anlatmıştı: 

"İlk oyunu verecek olan sevgili evlatlarım, ben Aleviyim. Hak Muhammed Ali inancı ile yetişmiş samimi bir Müslüman''ım. Allah''ın verdiği bir canım var, kul hakkı yemem. Harama el uzatmam. Atatürk''ün bize armağan ettiği bu güzel ülkede her şeyden uzak ve yoksul bir evde doğdum. Cumhuriyet''in bize verdiği fırsatlar sayesinde okudum, mesleğim oldu, ailemi kurdum. Kimliklerimiz bizi biz yapan varlığımızdır. Ve elbette onurla sahip çıkmamız gerekir, onları seçemeyiz. Onlarla doğarız, büyürüz ve yaşarız."

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.