Kiracılar başını taşlara vuracak! Korkulan oldu ev sahipleri düğmeye bastı

Kiracılar başını taşlara vuracak! Korkulan oldu ev sahipleri düğmeye bastı

Milyonlarca kiracıyı tedirgin edecek haber geldi. Ev sahipleri resmen harekete geçti.

Salgın döneminin ardından ekonominin kötüye gitmesiyle ve yabancıya konut satışları gibi nedenlerle Türkiye'de konut fiyatları tarihi zirvelere çıktı.

Konut satışlarının yanı sıra kira fiyatlarında büyük artış görüldü. Kiralardaki önlenemez artış nedeniyle hükümet yüzde 25 zam sınırı getirdi. Ancak yüzde 25 zam sınırı uygulaması 1 Temmuz itibariyle sona erdi.

aw245805-04.jpg

Buna göre eskisinde olduğu gibi kira fiyatlarında enflasyon oranında zam yapılacak. Milyonlarca kiracı ev sahiplerinin insafına terk edilirken korkulan sonunda oldu. Ev sahipleri kira zam sınırının kalkmasıyla birlikte harekete geçti.

Malatya'da deprem sonrası konuta olan talep, kira fiyatlarını artırdı. Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, kentteki ‘yüzde 25 zam sınırı' uygulamasının sona ermesiyle birlikte kira fiyatlarında önemli yükselişler yaşandığını aktardı.

aw245805-03.jpg

"12 BİN LİRADAN AŞAĞI KİRALIK EV YOK"

İki yıldır devam eden yüzde 25 zam sınırı uygulaması Temmuz ayı itibariyle yürürlükte kalkmasının ardından Malatya'da son bir aydır kiralık konutlara olan yüksek talep, kira fiyatlarını arttırdığını söyleyen Ali Özgül, "Yüzde 25 zam sınırı uygulamasının kalkmasıyla birlikte kiralar daha çok artmaya başladı. Bugün Malatya'da, 12 ila 13 bin TL'den aşağı kiralık ev bulmak çok zor. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Aksi halde büyük bir mağduriyet oluşacaktır” şeklinde konuştu.

aw245805-01.jpg

"ACİL ÇÖZÜM BULUNMALI"

Özgül, deprem bölgelerinde kira sınırlamalarının getirilmesi gerektiğini ve Malatya'da acil olarak 5-6 bin konuta ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, "Malatya'da şuan talebin karşılanabilmesi için acil 5-6 bin konuta ihtiyaç var. Aksi halde önümüzdeki aylarda okulların açılması ve tayin dönemi ile birlikte oluşacak konut talepleri daha da artacaktır. Bu duruma acil çözüm bulunmalı çünkü talep git gide artıyor" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.