Kirazı sakın böyle tüketmeyin

Kirazı sakın böyle tüketmeyin

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte pazar tezgahlarında yerini alan kiraz, sağlık açısından birçok faydası bulunurken zararları da bulunuyor.

Prof. Dr. Vedat Göral, kirazın doğru miktarlarda tüketildiğinde birçok sağlık sorununa karşı koruyucu etkiler gösterdiğini belirtiyor. Özellikle günde bir su bardağı (yaklaşık 150 gram) kirazın tüketilmesinin yeterli olduğunu vurgulayan Göral, bu miktarın üzerindeki tüketimlerin ise karaciğer yağlanması, insülin direnci gibi sorunlara yol açabileceği uyarısında bulundu.

wb7fb2e6svcf8j21dcr7wzlodv3r4flu.jpgKirazın içerdiği antioksidanlar sayesinde kanser, kalp ve karaciğer hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterdiğini açıklayan Göral, özellikle antosiyanin adlı antioksidanın kötü kolesterolü düşürdüğünü, kan basıncını düzenlediğini ve iltihaplanmayı önlediğini belirtti.

erdi-buterna.jpgAyrıca, kiraz sapının ödem atıcı etkileri olduğunu ve menopoz dönemindeki sorunlara da iyi geldiğini ifade eden Göral, kirazın cilt sağlığına da olumlu katkı sağladığını söyledi.

C vitamini içeriği sayesinde cildi beslediğini ve gençleştirdiğini belirten Göral, kirazın saç sağlığına da faydalı olduğunu dile getirdi.

0a95437e251d45ccac1e75b5c81f3543.jpgSon olarak, yaklaşık 150 gram kirazın günlük C vitamini, potasyum, bakır ve manganez ihtiyacının önemli bir kısmını karşıladığını belirten Göral, meyvenin besin değerleri hakkında bilgi verdi.

Kirazın mevsiminin başlamasıyla birlikte günlük bir su bardağı miktarında tüketilmesi tavsiye ediliyor. Bu şekilde, vücut için gerekli vitamin ve minerallerin sağlanmasına katkıda bulunabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.