Kırtasiye yardımı başvuruları başladı! Anne ve babalara ilaç gibi gelecek

Kırtasiye yardımı başvuruları başladı! Anne ve babalara ilaç gibi gelecek

Anne ve babalara ilaç gibi gelecek yardım haberi geldi. Başvurular resmen başladı.

2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak. Bu tarih yaklaştıkça veliler çocuklarının kırtasiye ihtiyaçları için alışveriş yapmaya başladı. Kırtasiye ürünlerinin enflasyondan etkilenmesi üzerine Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden müjdeli bir haber geldi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun önergesiyle, Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayında ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik kırtasiye yardımı yapılmasını kabul etti.

Kırtasiye yardımı için başvurular 28 Ağustos tarihine kadar Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesi olan www.denizli.bel.tr üzerinden yapılabilecek. Destekten yararlanmak isteyen ailelerin hane gelirinin 30 bin TL ve altında olması ve çocuğunun ilkokul birinci sınıfa başlamış olması gerekiyor.

aw272353-03.jpg

Kırtasiye yardımı kapsamında, destekten faydalanacak öğrencilere okul çantası, kalemlik, beslenme çantası, A4 resim defteri, renkli ve pastel boya, kurşun kalem, silgi, kalem tıraş, kırmızı kurşun kalem ve güzel yazı defteri verilecek.

TİCARET BAKANLIĞI 81 İLDE HAREKETE GEÇTİ

Kırtasiye alışverişlerinin artmasıyla birlikte Ticaret Bakanlığı da harekete geçti. Bakanlık, 9 Eylül’de başlayacak yeni eğitim yılı öncesinde 81 ilde eş zamanlı denetimler gerçekleştiriyor. Denetimlerde kalem, defter, çanta, silgi gibi kırtasiye ürünleri inceleniyor.

aw272353-02.jpg

Ankara’nın Çankaya ilçesindeki bir kırtasiye dükkanında yapılan denetimlerde, ürünlerin fiyat etiketi ile kasa fiyatı arasındaki uyum, etiketlerdeki fiyatların güncel durumu ve çocuklar için üretilmiş ürünlerin güvenlik standartları kontrol edildi.

Ayrıca, oyuncak yönetmeliği kapsamında ürünlerin 'CE' sertifikası ve yaş uyarısı gibi bilgilerinin olup olmadığı da değerlendirildi. Denetimlerde mevzuata aykırı bir duruma rastlanmadı.

aw272353-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.