‘Faturanızı yanlışlıkla ödedim’ tuzağına dikkat

‘Faturanızı yanlışlıkla ödedim’ tuzağına dikkat

Son yıllarda dolandırıcılık yöntemleri çeşitlenirken, yeni bir dolandırıcılık türü ortaya çıktı. Bu yöntem, özellikle cep telefonu faturalarını hedef alıyor.

Dolandırıcılar, rastgele bir cep telefonu numarasını seçip bu numaraya ait faturayı mobil bankacılık üzerinden ödüyor. Ardından, fatura sahibine “Yanlışlıkla faturanızı ödedim, lütfen parayı iade edin” şeklinde bir mesaj gönderiyor.

1031684699-126-0-1326-900-1920x0-80-0-0-10dca2b4c898d124e7c009059072b017.jpgMağdur, faturanın ödendiğini görebilir ve dolandırıcıya parayı iade edebilir. Ancak dolandırıcı, birkaç gün içinde ödemeyi yaptığı bankadan “hatalı ödeme” gerekçesiyle parayı geri çekiyor. Bu şekilde hem mağdurun parasını hem de kendi ödediği fatura bedelini geri alarak çifte kazanç sağlıyor.

ANKARA’DA BİR MAĞDUR

Sabah gazetesinin haberine göre, bu dolandırıcılığın bir kurbanı Ankara’da yaşayan bir emekli oldu. Kendini asker olarak tanıtan dolandırıcı, emeklinin telefon faturasını yanlışlıkla ödediğini belirterek parayı geri iade etmesini istedi. Emekli, durumu kontrol ettikten sonra parayı gönderdi, ancak daha sonra gelen icra ihbarıyla dolandırıldığını fark etti.

kapak-091956.jpgUZMANLARIN UYARILARI

Uzmanlar, bu tür dolandırıcılık vakalarına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Yanlışlıkla yapılan ödemelerde GSM operatörlerinin iade hakkı sunduğunu belirten uzmanlar, vatandaşların dolandırıcıların baskısına boyun eğmemelerini ve bu tür durumlarda bankalarıyla doğrudan iletişime geçmelerini öneriyor. Ayrıca, ödeme yapan kişinin kimliğini doğrulamadan hiçbir iade işlemi yapılmaması gerektiğini ifade ediyorlar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.