Kış günlerinin sevilen içeceğine rağbet arttı 'Vücut direncini artırıyor' Öksürüğü bitiriyor

Kış günlerinin sevilen içeceğine rağbet arttı 'Vücut direncini artırıyor' Öksürüğü bitiriyor

Soğuk havanın kendisini hissettirdiği Eskişehir’de kış içeceği olarak nitelendirilen bozaya ilgi arttı.

Yüzyıllardır süre gelen bir gelenek haline gelen mısır, şeker ve suyun karşımı ile aroma kıvamına getirilerek hazırlanan boza kış aylarının yaşandığı günlerde tüketimi artan içecekler arasında öne çıkıyor.

aw088777-02.jpg

Havaların soğumasıyla birlikte vücut direncini hastalıklara karşı artırmasıyla bilinen bozaya vatandaşların ilgisi devam ediyor. Kilosu 60 liradan satılan bozadan dört bardak çıkarken, genel olarak tarçın serpilerek tüketilmesi önerilen boza Eskişehir’de vatandaşlardan rağbet görüyor.

aw088777-03.jpg

“BOZAYI TÜKETEREK HEM TATLI İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORLAR HEM VÜCUTLARINA FAYDA SAĞLIYORLAR”

Bozacı esnafı, yaz dönemine göre bu aylarda bozaya ilginin daha fazla olduğunu belirterek, özellikle şehir dışından gelenlerin bozayı tercih ettiklerini ifade etti. Kentte bir bozacıda çalışan Emir Kandiroğlu, vatandaşların pratik tatlı ihtiyacı için boza içtiklerini dile getirerek, “Yaza göre bu dönemde boza satışlarımız iyi. Özellikle şehir dışından gelerek boza içen çok var. Yerli halk için zaten boza bir kültür haline geldi. Bozayı birkaç dakika içinde tüketerek hem tatlı ihtiyaçlarını karşılıyorlar hem vücutlarına fayda sağlıyorlar” dedi.

Boza salep gibi öksürük tedavisinde kullanılmaktadır.

aw088777-04.jpg

aw088777-05.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.